Lykkelig konfirmand: Isabella kunne have hele familien med i kirke

Corona-restriktionerne blev ændret fra lørdag, så weekendens konfirmationer kunne gennemføres uden afstands- eller arealkrav.

I sidste øjeblik forud for weekendens konfirmationer blev kravene til afstand og areal i blandt andet kirker fjernet. Lige nøjagtig tids nok til, at konfirmanderne ikke skulle vælge mellem familiemedlemmer, men kunne have alle med i kirken på den store dag.

En meget glædelig nyhed for Isabella Kamstrup fra Mejrup ved Holstebro. Sammen med sine klassekammerater blev hun konfirmeret søndag formiddag.

- Det var helt fantastisk, så jeg kunne have min familie med og ikke skulle sortere fra. Det er jeg glad for, fortalte hun glad, da den kirkelige del af konfirmationen var overstået.

For hende betød det meget, at hele familien var samlet på kirkebænken, og der ikke manglede nogen.

- Det var en helt fantastisk følelse at være sammen med dem alle sammen, og de kiggede på én. 

Kritik fra biskop

Frem til lørdag skulle der være to kvadratmeter per person i kirken, og derudover anbefalede kultur- og kirkeministeriet, at der var to meters afstand mellem kirkegæsterne.

Det har de seneste uger medført stor kritik, efterhånden som restriktionerne blev fjernet mange andre steder i samfundet, mens kirkens restriktioner blev fastholdt. 

Blandt andre biskop Henrik Stubkjær har kaldt det "en hån mod konfirmanderne"

 - Det giver ingen mening, at der skal være to meter mellem os, når vi synger i kirken, og derefter kan vi gå over på den anden side ad gaden og sidde skulder ved skulder 250 mennesker i det samme lokale, lød det fra biskoppen den 5. august. 

Væk med forhadte afstandssnore

Og bønnerne blev hørt. Torsdag kom meldingen fra kirke- og kulturministeriet, at kravene til areal og afstand ved arrangementer med siddende publikum i kultur-, idræts- og foreningsliv forsvandt fra lørdag. 

- Det var jo fantastisk. Nu har vi ventet og ventet på den besked, og vi havde næsten opgivet håbet, men så kom den i 11. time, og det var helt vidunderligt, siger sognepræst i Mejrup, Marianne Sørensen. 

Kirken i byen har i forvejen kun plads til cirka 150 mennesker, og sognet har netop rundet 5000 indbyggere, så der er brug for hver eneste plads. 

- Så snart beskeden kom, så gik vi op og fjernede de forhadte afstandssnore, og vi satte ekstra stole ind, som vi plejer og gjorde klar til, at vi kan fylde kirken til bristepunktet ligesom juleaften, fortæller præsten med et stort smil.

Fra 1. september ophæves restriktionerne for åbningstider for caféer og restauranter og andre serveringssteder, ligesom natklubber igen kan åbne, og partybusser igen kan få lov at køre.