Kritik af Miljøministeriets nye kogebog om invasive arter: Det er tant og fjas

Den nye kogebog ’If you can’t beat them eat them’ får skarp kritik fra en jagtforening, der mener, at pengene i stedet burde bruges på bekæmpelsen af mårhunden.

Miljøministeren præsenterede i dag en helt ny kogebog, der indeholder opskrifter, hvor råvarerne er invasive arter. Ideen er, at vi alle kan hjælpe til med at bekæmpe de uønskede arter ved at spise dem.

Det er Miljø- og Fødevareministeriet og Hotel- og Restaurantskolen, der har samarbejdet om bogen, som har kostet 375.000 kroner at lave. Og det er spild af penge, mener formanden for Husby Jagtforening.

- Det første, jeg tænker, er, at det er tant og fjas. Jeg ville faktisk hellere, at de havde brugt de penge til mårhundepuljen, siger Rita Sønderby.

Men ministeren er ikke enig. Hun mener, at der er plads til både bog og bekæmpelse.

- Den her bog er et supplement. Det handler om at give viden til danskerne om, hvad invasive arter er, og hvorfor de er et problem, siger Lea Wermelin, der er miljø- og fødevareminister for Socialdemokratiet.

Den nye kogebog blev præsenteret af Lea Wermelin i dag.
Den nye kogebog blev præsenteret af Lea Wermelin i dag.
Foto: TV MIDTVEST

Otte kommuner klar med opråb til ministeren

Rita Sønderby har brugt hundredvis af timer på at bekæmpe mårhunden, der er en af de invasiv art. Hun mener, at den skal udryddes, og i Holstebro Kommune har de alene i år nedlagt 173 mårhunde.

Hun bliver bakket op af otte midt- og vestjyske kommuner, der er på vej med et opråb til netop miljø- og fødevareministeren. De vil have flere penge til at bekæmpe mårhunden.

- Jeg synes ikke, det er en kommunal kerneopgave, og vi mener, at staten skal meget mere på banen, siger Karsten Filsø, der er formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget for SF i Holstebro Kommune.

Mårhunden er ikke en del af den nye kogebog, da den kan være giftig, da kødet kan være inficeret.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.