Holstebro Kommune får penge til at pleje ensomme ældre

Mange ældre føler sig ensomme. Nu har Holstebro Kommune fået penge til et nyt projekt, som skal spotte de ensomme ældre.

Undersøgelser viser, at næsten halvdelen af de ældre, der modtager hjemmehjælp, føler sig ensomme. Nu skal hjemmeplejen i Holstebro have fokus på området. Kommunen har modtaget penge fra Ældreministeriet til et projekt, som skal spotte de ensomme ældre.

- Alle mennesker har behov for at være sammen med andre mennesker. Det er jo der, man får sin energi fra. Hvis man sidder alene, bliver man tit i dårligt humør og lukker sig inde i sig selv. Man mister måske appetiten og bliver trist til mode, siger Gitte Kold Rasmussen, der er teamleder i hjemmeplejen i Holstebro Kommune.

Betinna Sjelle arbejder som sygehjælper i Holstebro Kommune, og hun kan nikke genkendende til undersøgelsens resultater. Der er rigtig mange ældre, der er ensomme.

- Der er ikke nogen, der kommer og besøger dem. Der er ikke nogen, der tager kontakt til dem. Nogle gange er vi jo de eneste, der kommer i deres hjem. Det kan godt være hårdt, siger hun.

Nu skal de ældre have mere menneskelig kontakt, og det sker gennem frivillige netværk, hvor hjemmeplejen er bindeleddet.

- Vi er jo ude hos de her mennesker, og så gælder det bare om at spotte dem og få sat nogle ting i værk. Så det er rigtig godt, at vi har fået nogle ekstra midler til at kunne gøre noget mere, siger Betinna Sjelle.

Ældreministeriet har fordelt 30 millioner kroner til at afhjælpe ensomhed i 14 kommuner.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.