Glad handelschef: Holstebro har knækket kurven for butiksdød

I Holstebro har et nyt samarbejde hjulpet i kampen mod butiksdød i gågaden.

Butiksdød er et velkendt problem i mange danske byer, men i Holstebro har et nyt samarbejde været nøglen til at løse det problem. På få måneder har 14 af de tomme butikslokaler i gågaden fået nyt liv.

Det er sket efter, at byens butiksejere, lejere, borgere og handlende har slået pjalterne sammen.

- Vi er rykket sammen i bussen, og mange instanser har bidraget til at skabe mere liv og glade dage i byen. Lige fra uddannelsesinstitutioner til ejendomsejere og lejere, siger Jens Kristian Larsen, der er handelschef i Holstebro Handelsstandsforening.

I det nye samarbejde mødes medlemmerne en gang om måneden for at snakke om, hvordan de bekæmper tomme butikker. Løsningen har blandt andet været at låne tomme butikslokaler ud til andre formål.

- Det der med bare at sætte sig ned og vente på, at der kommer nogle lejere eller sætte sig ned og vente på, at tingene bliver bedre, det kan man jo se fra andre byer, at det hjælper i hvert fald ikke, siger Tejs Madsen, der er en af dem, der ejer butikker i gågaden i Holstebro.

Allerede i januar tog Holstebro kampen op mod butiksdød. 
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Stadig tomme butikker

Selv om der ikke umiddelbart giver penge i kassen at låne tomme butikslokaler gratis ud til eksempelvis udstillinger, så kan det alligevel godt betale sig. Det har nemlig været med til at lokke nye og betalende lejere til gågaden.

- Tomme butikker er træls for alle at se på. Både for os som udlejere og kunderne og dem, der har butikkerne. Det er bedre at få noget lys i vinduerne og få noget liv, siger Tejs Madsen.

Problemet med de tomme butikslokaler i Holstebro er dog ikke forsvundet endnu. I gågaden er der stadig 8 ledige lejemål, men handelschefen er alligevel optimistisk.

- Lige så snart man har nogen lejemål fyldt op, så er der også flere andre, der kommer til. Du går jo heller ikke ind på en restaurant, hvor alle bordene udenfor er tomme, siger Jens Kristian Larsen

Der er i alt 213 butikslejemål i gågaden i Holstebro.

Tejs Madsen er en af dem, der udlejer butikslokaler i gågaden i Holstebro.
Tejs Madsen er en af dem, der udlejer butikslokaler i gågaden i Holstebro.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.