Forvaringsdømt seriekrænker for Højesteret

Højesteret skal vurdere, om det er rimeligt at spærre en 40-årig mand inde på ubestemt tid.

Indespærring på ubestemt tid.

Det er udsigten for den 40-årige seriekrænker Christian Christensen, som tilbage i april blev idømt en forvaringsdom ved Vestre Landsret i endnu en sag om seksuelle overgreb. Men nu har Christensen fået et lille halmstrå at klamre sig til.

Procesbevillingsnævnet har nemlig givet Christensen tilladelse til at anke sin forvaringsdom til landets øverste domstol, Højesteret.

I april blev Christensen dømt for en stribe krænkelser af mindreårige piger. Blandt andet blev han dømt for at have befamlet en pige i en kassekø i Eurospar i Vildbjerg.

I et andet tilfælde gik manden under et besøg på Familiehøjskolen i Skærbæk ind på et værelse, hvor to mindreårige piger lå og sov. Han tog trusserne af den ene pige og befølte hende.

Manden er i sagen desuden dømt for at have haft samleje med en mindreårig og for at have krænket mindreårige piger via internettet.

Sagen er blot den seneste i en lang række af sager om seksuelle overgreb, hvor Christian Christensen er blevet dømt.

I forbindelse med behandlingen af sagen i Vestre Landsret i april kom det frem, at han syv gange tidligere gennem en periode på tyve år var blevet dømt for blandt andet blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børneporno.

Retslægerådet har i sagen vurderet, at Christensen er "svært afvigende med dyssociale træk". Landsretten vurderede på den baggrund, at manden på fri fod vil udgøre en fare for andres "liv, legeme, helbred eller frihed", som det hedder i loven.

Med andre ord vurderede retten, at risikoen for, at manden på fri fod vil finde nye ofre, er så stor, at han bør spærres inde på ubestemt tid.

Vestre Landsrets dom var en stadfæstelse af en byretsdom fra Holstebro. 

En sådan landsretsdom vil under normale omstændigheder være endelig. Men i særligt principielle sager kan Procesbevillingsnævnet give tilladelse til, at sagen kan blive behandlet af Højesteret. Hvornår det skal ske, er endnu ikke fastlagt.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.