Forsvarsministeren på køretur i verdens bedste kampvogn: - Det har været en rigtig god dag

Jyske Dragonregiment kommer til at spille en væsentlig rolle i den nye, store danske brigade. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) var i dag på besøg på kasernen for at følge opbygningen af brigaden.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) fik fredag formiddag et tiltrængt afbræk fra arbejdet på Christiansborg.

Skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste har givet en hård og lang arbejdsuge, og derfor passede det ministeren fint, at hun hos Jydske Dragonregiment i Holstebro fik en køretur i det, som soldaterne selv betegner som verdens bedste kampvogn.

- Jeg tror, at de fleste har forståelse for, at det har været en af de lidt tungere uger, som jeg har været igennem. Så at komme ud og få vind i håret og mærke gejsten, dedikationen og den høje faglighed, som findes i alle kroge af det danske forsvar, gør det til en rigtig god dag, sagde ministeren til TV MIDTVEST.

Trine Bramsen var i Holstebro for at få en status på opbygningen af en ny dansk brigade, som dragonkasernen og dens Leopard-kampvogne spiller en vigtig rolle i.

- Vi ser trusler, der kommer tættere på, og som bliver større og mere komplekse i de her år. Og der er kampvognene et af de allervigtigste elementer i brigaden sammen med det dygtige, dedikerede og veluddannede personel.

 I følge et aktstykke fra Folketinget  koster en kampvogn omkring 57 millioner kroner, så den endelige regning for opgraderingen med Leopard-kampvognene vil  sandsynligvis løbe op i  2,5 milliarder kroner.

Forsvarsminister Trine Bramsen fik i dag en status på, hvordan det går med opbygningen af den nye danske brigade.
Forsvarsminister Trine Bramsen fik i dag en status på, hvordan det går med opbygningen af den nye danske brigade.
Foto: Nora Stone, Jydske Dragonregiment

Glade soldater

Den nye brigade vil i løbet af de næste par år blive opbygget til fuld kampkraft.

LEOPARD 2A7-KAMPVOGN

Den kommer til at bestå af 4.000 soldater, og kasernen i Holstebro skal renoveres for 750 millioner kroner.

- Noget der er helt afgørende for, at vi kan få selv det dyreste og bedste materiel til at virke, er, at der sidder noget veluddannet mandskab bag, der formår at samarbejde og har glæden ved at gå på arbejde. Og det har jeg i den grad oplevet i dag, sagde Trine Bramsen efter en prøvetur i en af de 44 nye kampvogne.

For soldaterne i Holstebro har det også stor betydning at få besøg af deres øverste chef.

- Vi sætter altid meget pris på, at ministeren tager sig tid til at komme ud og se til vores soldater og det materiale, vi har, sagde Anders Poulsen, der er oberst og chef for Jydske Dragonregiment.

Formålet med brigaden er, at den skal kunne indsættes som selvstændig kampenhed og reaktionsstyrke, når Nato har brug for det.

Kom med på køretur i en af de nye Leopard-kampvogne.
Foto: TV MIDTVEST