Forårsopvisninger aflyses grundet corona: - De ærgrer sig og bliver kede af det

DGI Vestjylland aflyser lørdagens forårsopvisning i Gråkjær Arena.

Skuffelsen er til at tage og føle på i Gråkjær Arena i Holstebro. For i stedet for en fyldt arena med gymnaster på gulvet og tilskuere på lægterne hele lørdagen bliver det i stedet en tom hal. Helt tom.

quoteDet første, man tænker på, er gymnasterne.

Lene Hvid, formand, Holstebro-egnens Gymnastikudvalg

Det er forårsopvisningen hos DGI Vestjylland, som skulle have været afholdt i morgen, men det er aflyst på grund af myndighedernes tiltag om, at alle arrangementer med over 1000 mennesker tilstede ikke må afholdes.

Det ærgrer Lene Hvid, der er formand for Holstebro-egnens Gymnastikudvalg.

- Det første, man tænker på, er gymnasterne. Det er dem, der har glædet sig allermest. Det er de små gymnaster på tre-fire år ude fra lokalforeningerne, som har en stor oplevelse ved at komme herind, og det er de øvede gymnaster, der har trænet i hundredvis af timer på lige at nå topformen i denne weekend. Så det er dem, vi tænker på først. De ærgrer sig og bliver kede af det. Men vi kan jo ikke rigtigt gøre noget for at imødekomme deres ønske om, at de gerne vil det her, fortæller hun om situationen.

Derefter var der ikke langt fra tanke til handling for formanden.

For med planlagt start for arrangementet lørdag var der mange, der skulle orienteres om udviklingen.

- Bagefter går man i handlemode. Det er under et døgn før, vi skal gå i gang. Så der skal ske noget hurtigt for at få meddelelser ud til folk og få det sagt på den rigtige måde, for at få orienteret alle vores hjælpere og alle dem, der er involveret. Det er et stort stykke arbejde, siger Lene Hvid.

DGI, som afholder forårsopvisninger flere steder i landet, havde forventet i omegnen af 140.000 publikummer til forårsopvisningerne. Nu ender det tal på 0.

Indtil videre.

Vil afholde senere

Drømmen om at afholde forårsopvisningerne er for nu blevet slukket, men alligevel ønsker de i DGI Vestjylland at afholde det en anden dag.

- Nu må vi se. Vi ved ikke, hvor lang tid de her restriktioner varer. Så vi har ikke nogen idé om, hvornår vi kan gå i handlemode. Vi mødes allerede fredag eftermiddag i gymnastikudvalget, hvor vi begynder at lægge planer for, hvornår vi kan udsætte det her til, siger Lene Hvid og fortsætter:

- Vi ønsker at få den her forårsopvisning. Det er højdepunktet for os. Det er en fest for os, så vi skal bare mødes. Vi må lægge nogle planer, og så må vi vente og se med den her restriktion. Vi håber, at vi kan gennemføre forårsopvisningen på et senere tidspunkt.

I Gråkjær Arena forventede Lene Hvid, at der ville komme i omegnen af fire til fem tusinde tilskuere lørdag.

Skuffet gymnast

Mens arrangørerne stod klar til at afholde arrangementet i Gråkjær Arena, stod mange gymnaster klar til at lave de shows, som de har brugt mange timer på at forberede. Nu er det til ingen verdens nytte.

En af dem, der havde glædet sig til at skulle fremvise, er Emilie Hedegaard Bjerre, som går på Idrætsefterskolen Lægården.

- Vi er rigtig kede af det og skuffede, for vi har arbejdet på det her rigtig længe. Vi har brugt meget tid på det, så det er selvfølgelig ærgerligt, at vi går glip af den her oplevelse, siger hun.

Alligevel kan hun dog godt forstå, at forårsopvisningen for nu er aflyst.

- Jeg kan godt forstå, at det bliver aflyst, når vi er så mange mennesker samlet. Der er stor smittefare. Men jeg synes også bare, at det er ærgerligt, lyder det fra hende.

DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, er ked af at skuffe så mange mennesker, men hun er enig med statsministeren i, at det er en fælles opgave at mindske udbredelsen af coronavirus.

Mens DGI aflyser deres forårsopvisninger som følge myndighedernes meddelelse, fortsætter blandt andet hingstekåringen i MCH.

Det kan du læse mere om her: Hingstekåring fortsætter i MCH trods corona-anbefaling fra regeringen


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.