Elektroniske sæder og verdens bedste lyd - store filmoplevelser i vente i Holstebro

Den nye biograf i Holstebro åbner med intet ringere end den 25. film i rækken om James Bond.

En filmoplevelse skal for de fleste ske med popcorn i den ene hånd og en sodavand i den anden. Den opskrift er de fleste biografer med på.

Når BIG BIO Holstebro åbner 2. april, har de taget oplevelsen til næste niveau. For som den første biograf i Midt- og Vestjylland har den elektronisk styrede sæder – luksus-reclinere – der kan komme helt ned at ligge, og verdens bedste biograflyd, Dolby Atmos.

- Det er vigtigt, at vi har det allerbedste. Det er det vigtigste for mig. Jeg kan mærke det, når jeg sætter mig i salen – ligesom alle vores gæster kan – at det her er noget helt særligt, siger biografejeren Louise Obel.

Det er ikke kun en enkelt, speciel sal, der har de elektroniske sæder og den gode lyd. Det drejer sig om alle biografens fem sale.

Bond. James Bond

Når BIG BIO Holstebro åbner dørene og smider den røde løber ud 2. april, bliver det i et samarbejde med verdens mest kendte agent. James Bond.

Det er til premieren på den 25. film i Bond-sagaen, ”No Time to Die”, at gæsterne i Holstebro for første gang kan opleve byens nye biografoplevelse.

For Louise Obel og hendes mand, Henrik Obel, er den nye biograf et svar på det, som de gerne vil give biografgængere: Den bedst mulige oplevelse

- Det er en kæmpe investering, og man kunne sagtens bygge en biograf meget billigere. Men så ville jeg hellere være fri. Henrik og jeg har en idé om, at vi vil videregive filmmediet på den bedste måde, siger Louise Obel og fortsætter:

- Vi investerer for omkring 50 millioner i Holstebro for at lave denne biograf.

I de 50 millioner er indregnet omkring en million kroner per sal. Det er det, det koster at få Dolby Atmos.

Noget særligt i Holstebro

Det er ingen tilfældighed, at Louise og Henrik Obel har valgt at bygge BIG BIO i netop Holstebro. De har i forvejen BIG BIO Herlev og BIG BIO Nordhavn, og da muligheden for at bygge en tredje BIG BIO i Holstebro præsenterede sig, slog de til.

BIG BIO Holstebro er stadig ved at lægge sidste hånd på lounge-området.
BIG BIO Holstebro er stadig ved at lægge sidste hånd på lounge-området.
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Louise Obel er nemlig datter af Poul Obel, der for næsten 50 år siden opførte biografen i SCALA i Holstebro.

- Jeg har en lyst til at opleve filmmediet på den bedste måde. Jeg er opvokset med film. Min far byggede biografen Scala her i Holstebro for næsten 50 år siden, så jeg har biografer og film i blodet. Det har altid været en del af mit liv. Jeg har det vitterligt sådan, at det er noget af det, jeg nyder allermest – det at sætte mig ind i mørket og uforstyrret få en filmoplevelse. Det, synes jeg, er helt fantastisk, fortæller Louise Obel.

Foruden de elektroniske sæder og lyden fra Dolby får BIG BIO Holstebro ligeledes et lounge-område, som kan bruges både før og efter en oplevelse i biografen.

2:30
Den nye Big Bio åbner til april - og bliver den første luksusbiograf i Midt- og Vestjylland. I alle sale vil der være lænestole, der kan lægges helt ned og et lydsystem i verdensklasse.