Både plads til rutinerede og nye kræmmere: Man skal have charme, smil og lækkert hår

Omkring 30.000 mennesker besøgte i weekenden Hogager Marked, da det blev afholdt for 42. gang.

Man kan ikke sige Hogager uden at sige marked. Og man kan slet ikke sige marked uden også at sige kræmmere.

For det var virkelig, hvad årets gæster til Hogager Marked fik lov til at opleve på nærmeste hold, da markedet lørdag og søndag blev afholdt.

Her kunne købes både nye og gamle ting, ligesom der var både nye og rutinerede kræmmere.

En af de rutinerede var Solveijg Hansen fra Videbæk, der med 40 års kræmmererfaring ved, hvad folk vil have, når de kommer på marked.

- Det er tit det, de kommer på markedet for – for at få en oplevelse. Alle varer i dag kan du faktisk købe i en butik. Så derfor skal man være villig til at handle og være lidt frisk i det, fordi alle mennesker gerne vil have en oplevelse, siger hun.

Debutanten

I den modsatte boldgade findes Stig Madsen.

Han fik på årets Hogager Marked sin debut som kræmmer, da han solgte hatte.

- Jeg er ved at finde en rytme i det, sagde han, da TV MIDTVESTs reporter snakkede med ham.

Han nåede faktisk at finde så god rytme i det, at da den rutinerede Solveijg Hansen skulle give ham et råd, der kunne hun ikke.

- Jeg tror faktisk ikke, at jeg kan give ham så mange gode råd. For det lyder sådan set til, at han er rigtig godt veludstyret med munden. Så jeg tror, at han har gode udsigter, siger hun.

Brænde for sagen

Årets Hogager Marked markerede den 42. gang, at det blev afholdt. I år kom omkring 30.000 gæster forbi, og til at få sådanne gæster til at købe, ved arrangør Frode Madsen godt, hvad kræmmerne skal have.

- Det er en, der har charme, smil og lækkert hår, og så kan det der med at sælge og virkelig brænder for sagen.

På Hogarger Marked kan kunne de prutte om prisen med både debutanten og den garvede kræmmer, der har været med i næsten 40 år