Auktion: Skagensmaleri solgt for 490.000 kroner i Holstebro

Holstebro Auktioner havde tirsdag en række skagensmalerier under hammeren.

Tirsdag havde Holstebro Auktioner nogle helt særlige kunstværker til salg. Familien Klæbel, der var med til at stifte Skagens Museum i 1908, havde valgt at sælge ud af familiens store samling af skagensmalerier.

- Det er once in a lifetime. Det er meget, meget sjældent, der kommer sådan en samling til salg, siger Hans Jørgen Eriksen, der er auktionsleder og indehaver af Holstebro Auktioner.

Mellem 35 og 40 skagensmalerier af blandt andet P.S. Krøyer, Laurits Tuxen og Anna Ancher skulle for første gang under hammeren på auktionshuset i Holstebro. Inden aftenens budrunde var de samlet blevet vurderet til lige under en million kroner.

- Jeg er også helt sikker på, at familien, der har solgt billederne, har været spændte på, hvordan det ville gå. Og det er gået rigtig godt, siger Hans Jørgen Eriksen.

P.S. Krøyers billede af datteren Vibeke i plantagen var vurderet til mellem 400.000 og 500.000 kroner. 
P.S. Krøyers billede af datteren Vibeke i plantagen var vurderet til mellem 400.000 og 500.000 kroner. 
Foto: Hans Vittarp

Billederne blev solgt for i alt 1,65 millioner kroner, og det var særligt et billede af P.S. Krøyer, der blev budt op. Et lille maleri af Krøyers datter Vibeke, der kommer gående igennem en plantage, blev solgt for 490.000 kroner til Skagens Kunstmuseer.

Omkring 125 personer deltog i auktionen.  

Se indslaget om auktionen her.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Kultur.