Anne-Sofie og Anne Sofie til VM i tumbling

To 18-årige piger fra Holstebro skal repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne i Power Tumbling.

Anne-Sofie Jørgensen og Anne Sofie Mikkelsen er ikke bare landsholdskammerater - de er også slyngveninder og har været det, siden de som 8-årige begyndte på powertumbling.

Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsen og Anne-Sofie Juhl Jørgensen er blandt deltagerne til VM i Power Tumbling. De to powertumblere træner i disse dage de sidste spring inden deres største konkurrence hidtil.

- Jeg glæder mig helt vildt meget. Det bliver det største, vi har prøvet, siger Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsen.

Powertumbling-navnesøstrene har som juniorer deltaget i tre verdensmesterskaber. Det er deres andet VM som seniorer. Men det er første gang de skal til VM i Danmark.

- Det er mega stort. Jeg glæder mig bare til at komme ind og mærke, at der er opbakning fra alle, når det er på hjemmebane, siger Anne-Sofie Juhl Jørgensen.

Ifølge træner Sebastian Toft Bro er Danmark den fjerde bedste nation i verden i disciplinen. Og han har store forventninger til Anne Sofie og Anne Sofie.

- Jeg forventer, at de kommer i finalen, og jeg forventer, at de får metal med hjem, siger han.

Verdensmesterskaberne bliver afholdt i Odense den sidste weekend i november.

 

Faktaboks

  • Tumbling er en disciplin, der udøves på en 25 m lang fiberbane, hvor gymnasterne springer mellem fem og otte spring efter hinanden og til sidst lander sikkert på fødderne.
  • Der konkurreres i to kategorier: 5 spring og 8 spring. 8-springskonkurrencer, der er forbeholdt eliterækken, dømmes efter internationale regler, hvorimod 5-springskonkurrener er baseret på regler, udformet af Trampolin-Tumbling Udvalget.
    Kilde: Odense Gymnastikforening

 

Se et indslag om de to powertumblere her:

02:14

Anne Sofie Okkerstrøm og Anne-Sofie Juhl er på landsholdet sammen, men de er også bedste veninder.

Luk video