38 meter lang stålbjælke skulle hejses op på svømmehalstag

Det var en udfordrende dag for håndværkerne i Holstebro Badeland. En 38 meter lang stålbjælke skulle hejses op på taget, mens det blæste 15 sekundmeter.

Der er ingen glade børn, der pjasker rundt i bassinerne i svømmehallen i Holstebro. Badelandet er under renovering, og kigger man ind gennem glasruderne er de gamle bassiner blevet til bunker med murbrokker.

Men mandag skete der noget nyt i svømmehallen. 

- Vi er ved at hejse en stor stålbjælke op på taget af svømmehallen. Den er cirka 38 meter lang og 1,3 meter i højden. Den skal bære hele taget, så vi kan fjerne nogle af de bærende søjler og få mere lys ind og plads til den tribune, der skal være her, sagde Lasse Bennedsgaard, da TV MIDTVEST talte med ham for morgenen af. Han er projektchef for firmaet KPC Herning, som står for renoveringen af Holstebro Badeland.

Det var dog ikke lige til at få den lange stålbjælke løftet på plads. Foruden de åbenlyse udfordringer med bjælkens størrelse og vægt, så var vejrguderne heller ikke med håndværkerne.

- Vinden er en stor udfordring i dag. Det er uheldigt, at det lige er i dag, det skal blæse sådan, når vi skal bruge en kran og hejse så stor en genstand. Det blæser nok 14-15 sekundmeter, så vi skal vurdere, om det kan gøres

forsvarligt, sagde Lasse Bennedsgaard mandag morgen.

Inden kranen for alvor blev taget i brug, skulle det sikres, at hejsningen kunne finde sted i sikkerhed.
Inden kranen for alvor blev taget i brug, skulle det sikres, at hejsningen kunne finde sted i sikkerhed.
Foto: Frida Fisker, TV MIDTVEST

- Det er en milepæl

Op det kom den og til stor tilfredshed for projektchefen.

- Det er en milepæl af nå hertil med stålbjælken. At få bjælken på plads tager nok kun en dags tid, men alt det forudgående arbejde har taget lang tid. Med den på plads kan vi lukke taget igen, og så er vi færdige deroppe, fortalte Lasse Bennedsgaard.

Første etape af renoveringen skal være færdig den 1. oktober 2021. Der vil der være et 25 meters bassin, en loungepool og et børnebassin klar til afbenyttelse.

Indtil da kan man benytte 50 meters bassinet, som er adskilt fra renoveringen nu. Når første etape er færdig, skal det bassin også have en tur af Lasse Bennedsgaard og KPC Herning.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.