1000 job kan gå tabt

En ny rapport fra Energistyrelsen sår tvivl om økonomien ved bioethanol og dermed også grundlaget for Maabjerg Energy Concept. Bestyrelsesformanden er meget bekymret over rapporten, skriver Dagbladet Holstebro.

Er bioethanol den rigtige vej frem? Det spørgsmål rejser en ny rapport fra Energistyrelsen. Rapporten ser på mulighederne for, at opfylde EU's krav om at 10 procent af energiforbruget i transportsektoren i 2020 skal komme fra vedvarende energi, og her lyder det blandt andet, at prisen for bioethanol er væsentlig højere end den, Maabjerg Energy Concept arbejder med. Det skriver Dagbladet Holstebro. 

I fire et halvt år har Maabjerg Energy Concept arbejdet på planerne om at oprette et bioethanolanlæg, og har allerede fået lovning på 293 millioner kroner fra EU. Men i følge et brev fra energiministeren opfordres der til at udskyde beslutningen om, hvordan man skal nå EU's mål om de 10 procent af energiforbruget. 

- Sker det, bliver det meget vanskeligt at holde sammen på det konsortium, der i dag står bag Maabjerg Energy Concept, og så vil fire et halvt års arbejde nærmest være spildt, siger Jørgen Udby til Dagbladet Holstebro. 

Meget bekymret formand
Bestyrelsesformand i Maabjerg Energy Concept Jørgen Udby er derfor meget bekymret over rapportens konklusioner, som han mener, er en bombe under planerne om at lave et bioethanolanlæg, der kan give 1000 nye jobs. 

- Pludselig er man kommet frem til en pris på andengenerations bioethanol, som ligger 34 procent over vores egne beregninger. Det forrykker hele økonomien i det, siger Jørgen Udby til avisen. 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.