Miljøforkæmperen Bjarne hædret med Auken-prisen

Bjarne Hansen har i årevis kæmpet for at få ryddet det gamle giftdepot ved Høfde 42 på Harboøre Tange, nu har han modtaget den socialdemokratiske hæder ”Svend Auken-prisen” for sin indsats.

Han modtog prisen til Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg Kongres & Kultur Center af miljøminister Lea Wermelin (S).
Han modtog prisen til Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg Kongres & Kultur Center af miljøminister Lea Wermelin (S).
Foto: Privatfoto

- Det er stort, det kan jeg godt sige. Det er overvældende.

Sådan lyder det efter Bjarne Hansen fra Thyborøn har modtaget den årlige socialdemokratiske pris ”Svend Auken” for sin kamp for at få ryddet det gamle giftdepot ved Høfde 42 på Harboøre Tange.

- Det betyder jo helt vildt meget for alle os miljøforkæmpere, jeg ser det som en pris til os alle sammen, siger han og tilføjer:

- De anerkender det arbejde, som vi laver, så det er fantastisk, jeg havde slet ikke regnet med det, det er jo en stor pris at få fra landets største parti.

Prisen er stiftet til minde om den afdøde socialdemokratiske politiker Svend Auken, fordi han som miljøminister fra 1993 til 2001 og som folketingsmedlem satte miljøet højt på dagsordenen.

Kæmpet for miljøet i årevis

Bjarne Hansen har sammen med sin far kæmpet i årevis for at få renset og ryddet op omkring Høfde 42.

Og i juni blev pengene fundet til at fjerne giften, og Region Midtjylland havde efter en faglig begrundelse besluttet, at alt ned til 3,5 meter under havets overflade skulle renses ned.

Det er en kamp, som nu bør belønnes med en pris, skriver Mogens Jensen fra Socialdemokratiet på sin Facebook-profil.

- Bjarne Hansen, Harboøre Tanges miljøforkæmper får Svend Auken-prisen 2022 for sin kæmpe indsats for at få fjernet generationsforureningen på Harboøre Tange. Tusind tak for indsatsen og stort tillykke, skriver politikeren.

Miljøminister Lea Wermelin (S) var stolt over at overrække prisen til særligt Bjarne Hansen.

- Jeg synes, det er helt oplagt, det er ham, der vinder prisen. Da jeg mødte ham for første gang for tre år siden, der havde han en musling med til mig, hvor der stod "det ender godt".

- Den optimisme har han holdt ved. Han har kæmpet hele tiden, og det fortjener anerkendelse, for det kræver mod og dygtighed, siger ministeren og tilføjer:

- På Svend Auken prisens diplom står der, ”Når man tror, at alt er umuligt, så sker det sommetider, at det umulige faktisk bliver muligt", og det kan næsten ikke siges bedre i Bjarnes tilfælde. Efter så mange år så blev der på finansloven fundet penge til projektet, og det var ikke sket uden hans hjælp.

Ifølge Bjarne Hansen er det ikke blot en lukket gruppe af politikere, der har besluttet, at han skulle have prisen.

- Det er alle socialdemokratiets medlemmer, der har stemt på mig. Det betyder helt vildt meget for mig, det er jeg bare glad for, så er det jo ikke bare en lille, lukket kreds, siger Bjarne Hansen.

Han modtog prisen til Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg Kongres & Kultur Center af miljøminister.