X-Factor deltager ude med album

Sidste års nummer tre i X-Factor, 17-årige Henriette Haubjerg fra Brande, er klar med sit første album. Ligesom mange af de andre deltagere i tv-programmet drømmer hun om en karriere som musiker.

En gang drømte mange om at være på forsiden af et pladecover - i dag er det stort at finde sig selv på musikstreamingtjenesten Spotify. Det er nu en realitet for sidste års treer i X-factor Henriette Haubjerg fra Brande.

- Det er en mærkelig følelse. Jeg er jo stolt over det, jeg har lavet, og nu ligger det derude, hvor alle kan høre det, siger hun.

Siden hun var med i X-Factor har den kun 17-årige gymnasieelev arbejdet ihærdigt med at skrive sin egen musik - det er blevet til fire nye sange på albummet 'Bad Girl' som blev udgivet i denne uge.

- Sangene handler generelt bare om, at man skal være sig selv og ikke gemme sig bag en facade. Det gjorde jeg selv, da jeg var mindre. Nu vil jeg gerne fortælle folk, at jeg ikke er bange for at vise, hvem jeg er.

Henriette Haubjerg er langt fra den første X-Factor-deltager her fra landsdelen, der forsøger sig med at udgive musik efter deltagelsen i Danmarks største talentprogram. Tidligere har for eksempel Martin fra Ørum, Ida fra Videbæk, Chresten fra Bækmarksbro og Lucy Mardou fra Thy-lejren også gået efter drømmen. Men det store folkelige gennembrud efter deltagelsen i talentkonkurrencen med flere millioner seerer lader vente på sig.

Og selvom det kan være svært at slå igennem som professionel musiker, så er Henriette klar til at tage udfordringen op. Drømmen er fortsat at komme til at leve af musikken.

- Jeg ved ikke helt, om det bliver en succes. Det kommer jo an på, om folk vil lytte til det. Men jeg er i hvert fald stolt af det, jeg har lavet, og så må folk synes det, de vil.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.