Direktør er rasende over rejsevejledninger: - Jeg forstår det simpelthen ikke

Regeringen fraråder frem til den 31. august alle unødvendige rejser til hele verden på nær Tyskland, Norge og Island.

Den danske sommer er så småt ved at gøre sit indtog rundt om i det midt- og vestjyske, og forhåbentligt bliver solen hængende de næste tre måneder.

Regeringen har nemlig netop meddelt, at alle ikke nødvendige rejser til hele verden - udover Norge, Tyskland og Island - forlænges frem til den 31. august. 

quoteVi snakker mange millioner. Det er vores vigtigste måneder i hele året med skoleferierne.

Peder Hornshøj, direktør i Bravo Tours 

Meldingen om, at danskerne kan se frem til en sommer inden for landets grænser, kommer som et chok for Peder Hornshøj, der er direktør hos Bravo Tours og som har fuldt dagens pressemøde tæt.

- Jeg er rasende. Jeg er dybt overrasket. Jeg er rystet, siger han. 

Smittetrykket og smittetallene falder i Danmark og rundt om i verden, og derfor havde mange danskere sat næsen op efter en tur mod varmere himmelstrøg. Det samme havde rejsebranchen.

- At man vælger ikke at lukke op til en lang række lande, som har lavere smittetryk og mere kontrol over situationen, end vi har, det forstår jeg simpelthen ikke, lyder det fra rejsedirektøren.

- Der er kommet absolut ingenting, vi kan bruge

Regeringen har længe udskudt udmeldingerne omkring rejsevejledningerne, og hvornår grænserne ville åbne igen.

Udmeldingen skulle komme senest den 1. juni, og på et pressemøde kl. 14:00 fredag kunne Mette Frederiksen fortælle, at Danmark lukker op for turister fra Tyskland, Norge og Island, hvis de blandt andet kan fremvise et bevis for, at de har booket flere end seks overnatninger - eksempelvis langs den jyske vestkyst.

- Jeg kan godt forstå forsigtighedsprincippet, men jeg kan ikke forstå, at man tager så drastiske beslutninger, som vi ser nu, lyder det fra Peder Hornshøj.

Under dagens pressemøde stod det nemlig klart, at danskernes drømme om en rejse sydpå denne sommer, ikke bliver til noget.

Alle unødvendige rejser til de resterende dele af verden frarådes resten af sommeren. En melding som de hos Bravo Tours gerne havde modtaget tidligere, da forventningerne var høje i forhold til en større genåbning af grænserne.

- Der er kommet absolut ingenting, vi kan bruge. Der er jo ikke nogen, der siger, at vi kan begynde at rejse efter den 31. august.  Vi er nødt til at få noget konkret, siger Peder Hornshøj.

Mister de vigtigste måneder

Dagens udmelding gør ekstra ondt på flyselskaberne, der især lever af at sende danskere mod Grækenland, Spanien og Italien i løbet af sommeren.

- Vi snakker mange millioner. Det er vores vigtigste måneder i hele året med skoleferierne. Da vi gik ind i den her tid, lavede vi en plan a, b og c. Det her var ikke en plan, vi havde regnet med. 

quoteJeg kan godt forstå forsigtighedsprincippet, men jeg kan ikke forstå, at man tager så drastiske beslutninger, som vi ser nu. 

Peder Hornshøj, direktør i Bravo Tours 

Derfor håber rejsedirektøren også på, at regeringen holder hånden under hele rejsebranchen, der ifølge Peder Hornshøj kommer til at lide voldsomt under coronakrisen. 

- Regeringen var i marts ude at sige, at den ville gøre alt for den her branche. Jeg håber på, at den er sit ansvar bevidst, siger Peder Hornshøj.  
Rejsebranchen må altså endnu engang væbne sig med tålmodighed.

I mellem tiden arbejder en task force-gruppe hos Bravo Tours på højtryk for at hjælpe kunder, der skal have ombooket deres rejser. 

Der var travlhed hos Bravo Tours, da statsminister Mette Frederiksen valgt at lukke landets grænser i midten af marts. 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.