Vanskelig fremtid for ny multiarena

Jyske Bank Boxen i Herning har fået en forrygende start, men dagen derpå spår flere en dyster fremtid for multiarenaen.

Med Lady Gaga og Prince som åbningsnavne har multiarenaen i Herning fået en fantastisk start og mange roser. Musikken og arrangementer er gode, lyder det, men der sås tvivl om, hvorvidt økonomien kan hænge sammen.

- Jeg tror aldrig arenaen i Herning kommer til at være en god forretning. Det bliver en god forretning for byen, man får lov til atr vise at man kan danne ramme om store arrangementer som kultur og sportevent, men en god forretning for arenaen bliver det aldrig, siger adm. direktør for Bella Center, Arne Bang Mikkelsen til TV/MIDT-VEST.

Direktøren henviser til at lignende arenaer i blandt andet Malmö og Stockholm ikke har kunne skabe overskud. Der skal over 700.000 besøgende til om året for at sådan en arena kan løbe rundt, siger Arne Bang Mikkelsen.

Det bliver en god forretning

Kritikken preller af på MCH Messecenter Hernings direktør Georg Sørensen. Han er overbevist om, at den nye arena bliver en god forretning.

- Hvis du tænker på, om vi har tænkt os om i forhold til økonomien, så kan jeg kigge dig meget dybt i øjnene og sige, at det har vi brugt rigtig, rigtig meget tid på. Det har vi selvfølgelig fordi vi gerne vil levere en økonomi, som svarer til de forventninger vi selv har, siger Georg Sørensen til TV/MIDT-VEST.

Direktøren henviser til, at MCH Messecenter Herning har en helt anden opbygning end andre arenaer og derfor ikke kan sammenlignes med dem.

- Vi har tænkt vores andre faciliteter ind i det her. Vi har jo i forvejen en god infrastruktur, motorvej, parkeringspladser, vi har andre haller, som vi inddrager både til velkomst og også spisning og indendørs parkering, så der står vi et helt andet sted, end de andre arenaer gør.

Georg Sørensen forventer, at arenaen begynder at give overskud fra år 2013.

Hør MCH Messecenter Hernings dirketør forklare, hvorfor han mener, den nye multiarena kan overleve branchen:


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.