Vacciner og spil skal finansiere motorvej

Ved at sælge vaccine-produktion og dele af Danske Spil, vil Venstre få råd til Herning-Holstebro-motorvej.

Venstre er klar med bud på, hvordan en motorvej mellem Herning og Holstebro kan realiseres. Oppositionspartiet vil på mandag fremlægge et finansieringsforslag, der går ud på at sælge vaccine-produktionen hos Statens Serum Institut samt dele af Danske Spil.

- Der er masser af virksomheder, der producerer livsvigtig medicin og er privatejede. Der masser af virksomheder, der tilbyder bookmaking eller kasinospil. Der er ingen grund til, det skal være statsejede virksomheder. Vi vil hellere have, at pengene bliver nyttiggjort i en vejforbindelse, siger Kristian Jensen, formand for Venstres folketingsgruppe og valgt i Herning.

Venstre forestiller sig at sælge statslige aktiviteter for 3,9 milliarder kroner, for på den måde at få råd til en Herning-Holstebro-motorvej i XL-størrelse - nemlig den version, som går vest om Herning og ender nord for Holstebro.

Radikale: Positivt

Den radikale transportordfører, Andreas Steenberg, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, ser positivt på Venstres udspil omkring Herning Vest-Holstebro Nord motorvejen. Han ser det som et tegn på reel forhandlingsvilje fra oppositionspartiets side.

- Venstres udspil i dag ser jeg som et tegn på, at de er villige til forlig om motorvejen. Det er positivt, siger Andreas Steenberg.

Se interview med Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, her:

01:45 Luk video