Opgaver bliver aflyst: El-firma har fyret 15 medarbejdere siden mandag

Ordrebogen er blevet væsentligt tyndere den seneste uge. Derfor har et el-firma nu måtte tage konsekvensen.

Flere virksomheder begynder nu for alvor at mærke konsekvensen af Corona-udbruddet. Både indenfor byggebranchen, restaurationsbranchen og i detailhandlen er mange pressede.

En af de trængte virksomheder er et el-firma i Herning.

- Vores kunder forsøger at beskytte deres produktionsapparat og kun få lavet de mest nødvendige ting - altså, få deres drift til at køre. Alle projekter lukker de ned og udskyder, og det giver direkte afsmitning på vores opgaveliste, fortæller afdelingschef hos Intego Midtjylland, Lars Hartmann Rømer.

Derfor var virksomheden nødt til at fyre syv medarbejdere i mandags. Og i går blev yderligere otte afskediget.

- Mange af dem har haft en lang anciennitet i virksomheden, så på den måde gør det da ondt at sige farvel. Vi er også bare nødt til at agere på dét, vi ser på, siger afdelingschef hos Intego Midtjylland, Lars Hartmann Rømer.

Efterspørger hjælp til virksomheder

Situationen hos Intego er desværre ikke usædvanlig. Ifølge Dansk Byggeri er der generelt mange i byggebranchen, der er pressede på grund af frygten for Corona-smitte.

- Vi har allerede set fyringer undervejs, og der er mange, der får svært ved at komme videre i det her - de små og mellemstore virksomheder. Hvis de skal overleve, så skal de have noget hjælp fra staten, siger Niels Hansen, der er næstformand hos Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland.

Også Lars Hartmann Rømer hos Intego håber, at der snart vil blive indgået nogle aftaler, der kan komme branchen til hjælp.

- Vi kunne godt håbe på, at organisationerne kunne blive enige om at finde en midlertidig løsning, som vi kan bruge for at beskytte arbejdspladserne. For jeg vil hellere end gerne beholde mine dygtige medarbejdere, slutter han.

Tema

Coronavirus