Butiksejer savner kunder: Håber at folk vil vaske hænderne og svinge dankortet

Mens nogle supermarkeder er blevet tørlagt af hamstrende kunder, er billedet lidt anderledes hos en detailbutik i Struer. Her savner indehaveren sine kunder.

- Stop med at købe toiletpapir. Stop med at købe gær. Ta’ ud i de andre detailbutikker og støt op omkring, at det ikke bliver for svært.

Sådan lyder noget af den bøn, butiksindehaver Kristina Svane i går lagde ud på det sociale medie Facebook. 

I en video fortæller Kristina Svane, der driver butikken "BySvane" på gågaden i Struer, hvordan de seneste dage har været næsten mennesketomme i butikken på grund af frygten for coronavirusset. 

- Klokken er snart 14, og jeg haft to kunder i dag. I går havde jeg fem. Det her bliver en rigtig svær økonomisk situation for mig de næste uger, måske måneder, lyder det. 

Giver blomster af taknemmelighed

Modsat mange andre offentlige arbejdspladser, daginstitutioner og skoler er butikken, der sælger blomster og brugskunst, åben, og Kristina Svane opfordrer folk til fortsat at handle i butikker som hendes egen.

- Mit budskab var, at vi skal passe på hinanden, men der er flere måder at gøre det på, og det er blandt andet ved at komme ned og støtte de lidt mindre butikker, siger hun i dag til TV MIDTVEST. 

For at lokke lidt ekstra giver hun endda en lille gave til de kunder, der lægger vejen forbi og følger opfordringen om at svinge dankortet. 

- Til dem, der alligevel kommer herned, kigger og køber for mere end 300 kroner, er der en kæmpt taknemmelighedsgave fra mig af i form af lidt friske blomster, lyder det i videoen på Facebook. 

Opråb har hjulpet

Videoen blev lagt ud torsdag eftermiddag, og da TV MIDTVEST kigger forbi Kristina Svanes butik fredag, kan hun mærke en lille forskel i forhold til dagene før.

- Allerede i dag kunne jeg mærke effekten af mit lille opråb i går. Jeg har haft flere kunder i dag, end jeg havde forventet på nuværende tidspunkt. Jeg har søde, faste kunder, der tænker, at nu skal de også lige forbi, smiler Kristina Svane. 

Men udgør det ikke en smitterisiko at komme ind i sådan en forretning?

- Jo, det gør det jo. Men ingenting i forhold til at komme ind i et supermarked. Det er jo meget værre.  

- Jeg spritter håndtagene af herinde, og jeg har sprittet min dankortmaskine af. De steder, jeg ved, at folk rører, siger Kristina Svane.

I Herning har et el-firma allerede måttet tage konsekvensen og fyret 15 medarbejdere.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST
Tema

Coronavirus