Ny strategi skal gøre Danmark til digital frontløber

Regeringen har i dag lanceret en ny plan med 38 initiativer, som skal få Danmark i den digitale førertrøje.

En ny strategi skal give Danmark fuldt udbytte af den digitale omstilling.

Derfor har regeringen i dag på et pressemøde i Herning lanceret "Strategi for Danmarks digitale vækst" med i alt 38 initiativer.

- Vi skal ikke blot være brugere af teknologi. Vi skal også være dem, der former den. Det kræver, at vi ruster den enkelte elev til et stadigt mere teknologisk samfund. Det handler ikke om, at alle i fremtiden skal blive it-udviklere men om, at alle børn får dyppet tæerne og får en grundlæggende forståelse af teknologien som byggesten i vores samfund, siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

quoteDe nye teknologier kan gøre os rigere som samfund og har potentiale til at forbedre vores miljø, sundhed og liv på mange måder. 

Brian Mikkelsen, erhvervsminister

Strategien indeholder syv større initiativer. I alt er der afsat en milliard kroner til strategiens syv større initiativer frem mod 2025.

- De nye teknologier kan gøre os rigere som samfund og har potentiale til at forbedre vores miljø, sundhed og liv på mange måder. Den mulighed skal vi gribe, og bringe Danmark klogt og forlæns ind i en digital fremtid, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Strategi for Danmarks digitale vækst er bl.a. baseret på anbefalinger fra regeringens nedsatte Digitalt Vækstpanel fra maj 2017 samt input fra regeringens Disruptionråd.

Du kan læse hele strategien ved at klikke her.

Strategi for Danmarks digitale vækst

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.