Narkometer gav stor hashfangst

En 25-årig mand er anholdt for besiddelse af 1800g hash. Politiet fandt mere end et kilo hash i mandens bil, efter et rutinetjek med et narkometer afslørede, at manden kørte bil i en hashrus. (Arkivfoto)

Onsdag eftermiddag gav et rutinetjek af en kending en uventet gevinst, da det viste sig, at manden kørte rundt med 1300g  hash i sin bil.

- Det er en relativ stor fangst, og der venter også fængselsstraf for det, siger vicepolitikommisær, Bent Smedegaard fra politiet i Herning.

Egentlig ville politipatruljen helt rutinemæssigt teste om en 25-årig mand kørte i narkopåvirket tilstand. Patruljen havde spottet den 25-årige, kendt fra tidligere hashrelaterede domme, på Dalgasgade i Herning. Narkometer testen viste, at manden var påvirket af hash, og det fik betjentene til at gennemsøge mandens bil.

Uventet fangst

I den 25-åriges bil fandt betjentene hele 1300g hash og en bog med et regnskab, der sammen pegede så meget på pushervirksomhed, at betjentene besluttede også at ransage mandens hjem i Viborg. I hjemmet fandt politiet yderligere et halv kilo hash og et ukendt antal piller og ampuller, som politiet endnu ikke ved, hvad er.

Den 25-årige er fortsat varetægtsfængslet. Politiet i Herning er ved at finde ud af, om manden skal fremstilles i grundløvsforhør.