Naboer protesterer over planlagt opholdssted for misbrugere

De udsatte borgere i Herning skal have et nyt sted at mødes, men ingen har lyst til at få dem som nye naboer.

Herning Kommune har fundet et nyt sted, hvor byens stofmisbrugere og alkoholikere kan være, men naboerne er utilfredse med kommunens plan.

Det skriver Herning Folkeblad på avisens hjemmeside.

Tidligere har både Markedspladsen og Kirsebærhaven været i spil, men de forslag blev droppet på grund af en række klager fra naboer og erhvervslivet i området. Nu vil kommunen i stedet lave tilholdssted ved kommunens teknik- og miljøforvaltning på Enghavevej.

46 nabounderskrifter samlet ind

En ny underskriftindsamling blandt naboerne på Enghavevej er allerede i gang, og i løbet af bare en enkelt dag var de første 46 underskrifter samlet ind.

- Vi har et dejligt kvarter, hvor der blandt andet bor børnefamilier, og vi mener ikke, at de skal konfronteres med det miljø, siger Jesper Pinnerup Klyve til Herning Folkeblad.

Naboerne frygter, at den uro og kriminalitet, som har kunnet ses omkring Den Våde Høne i Bethaniagade vil følge med opholdsstedet til Enghavevej.

I Byplanudvalget er man godt klar over, at det er svært at finde et tilholdssted for misbrugerne, uden at nogen bliver utilfredse.

- Det, vi jo oplever, er, at alle synes, vi skal have et sted, hvor man også som borger, der er i den her gruppe, har mulighed for at mødes. Der er bare ingen, der vil have dem. Det er jo den store udfordring ved at finde et sted, de kan være, hvor der også er ordentlige forhold, sagde Ulrik Hyldgaard, der er formand for Byplanudvalget i Herning Kommune, til TV MIDTVEST den 26. maj.

Indslag fra den 2. juni: Naboer frygter fremtiden efter udsatte borgere midlertidigt skal placeres ved Markedspladsen i Herning.