Minister vil lempe restriktionerne for messecentre

Erhvervsminister Simon Kollerup lægger op til, at messecentre og konferencer skal have lov til at lukke flere end 500 gæster ind.

Arrangører af store begivenheder - som for eksempel MCH Messecenter Herning - får måske snart mulighed for at lukke flere gæster ind.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) mødes tirsdag med det sektorpartnerskab, der diskuterer genåbningen af messecentre og arrangører af konferencer, og ministeren siger til TV MIDTVEST, at han lægger op til, at der skal være mulighed for flere end de 500 gæster, der i dag er grænsen, ligesom han vil lempe kravene til, hvor mange kvadratmeter der skal være pr. gæst. 

- Det skal selvfølgelig alt sammen være sundhedsmæssigt forsvarligt, men jeg er optimistisk i forhold til, at vi kan skabe et lys i mørket og skabe grundlaget for, at messecentret og flere andre kan have flere gæster inde. For flere gæster betyder også, at der er grundlag for, at der er flere, der kan have et arbejde igen, siger Simon Kollerup.

MCH meddelte mandag, at koncernen fyrer 66 medarbejdere. Det skete efter flere måneder uden indtjening og samtidig med, at muligheden for lønkompensation udløb.

Messecentrets direktør, Georg Sørensen, kaldte det i TV MIDTVEST for en trist og tung dag og efterlyste svar fra politikerne på Christiansborg.

- Det, vi selv har indflydelse på, laver vi løsninger på. Nu har vi simpelthen brug for, at man får lempet restriktionerne, så det giver mening, sagde Georg Sørensen.

MCH var ikke den eneste virksomhed i det midt- og vestjyske, der udstedte fyresedler i løbet af mandagen, og Simon Kollerup erkender også, at der er tale om en sort mandag. 

- Vi gennemlever lige nu et af de mørkeste kapitler i Danmarks økonomi. Siden anden verdenskrig har vi ikke set et større tilbageslag, så det er voldsomt det, vi er på vej igennem lige nu, siger han.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.