Mariasag: Jan Lindholts forklaring afgørende

Afhøringen af den tidligere sigtede Jan Lindholt Mikkelsen er nu afsluttet. Forsvareren forsøgte især at så tvivl om, hvorvidt døren til cykelkælderen på Rolighedsvej var låst.

Det var en tydeligt nervøs Jan Lindholt Mikkelsen, der i dag satte sig i vidneskranken i retten i Herning. Han har tidligere været sigtet i drabssagen, og har således afgivet forklaring til politiet mange gange. En forklaring som politiet dengang betegnede som utroværdig.

Lindholt ryster på hovedet

Jan Lindholt har idag afgivet sin forklaring i retten - den samme forklaring som d. 3. januar fik ham varetægtsfængslet.- Jeg synes, det er paradoksalt, at den forklaring der d. 3. januar var utroværdig nok til at få mig fængslet nu pludselig er en af de mest centrale, siger Jan Lindholt Mikkelsen til TV/MIDT-VEST.

For familiens skyld håber han på et snarligt punktum i sagen.

Var døren låst?

Jan Lindholt Mikkelsen forklarede, at da han kom hjem fra nytårsfest, fandt han en sæk liggende i cykelkælderen under boligblokken på Rolighedsvej. Jan Lindholt Mikkelsen sparkede til sækken, men tænkte ikke mere over det, da han skulle op i seng.

Forsvareren for den nu tiltalte forsøgte for lidt siden, at så tvivl om, hvorvidt døren til cykelkælderen var låst. Jan Lindholt Mikkelsen kunne ikke med sikkerhed sige, at døren var låst, men han mente, at den var låst. 

Forsvareren spurgte meget ind til det her emne, da det kan blive afgørende i sagen. Det er vigtigt for forsvareren at så tvivl om, fordi de mistænkte hidtil har været begrænset til dem, der har en nøgle til ejendommen og altså kan have låst sig ind i kælderen. Det lykkedes for forsvareren i retten, at så tvivl om, hvorvidt døren var låst, og det betyder, at gerningsmanden principielt også kan være en uden nøgle til ejendommen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.