Kraftig røg ind over Herning

Det var brand i en affaldshal, der tirsdag aften var skyld i store røgskyer i Herning.

Beredskabet overvejede at varsle beboer i området, men fik branden hurtigt under kontrol.
Beredskabet overvejede at varsle beboer i området, men fik branden hurtigt under kontrol.
Foto: Presse-fotos.dk


Opdatering

Sådan opstod branden

Tirsdag aften rykkede Brand og Redning Midtvest ud til en større brand i en affaldssorteringshal hos renovationsfirmaet Marius Pedersen A/S på Sandagervej i Herning.

Onsdag fortæller politiet, at branden stammede fra en hydraulisk pumpe. 

- Der opstod brand i maskineriet, og man måtte i forbindelse med slukningen rive noget af hallens gavl ned, fortæller politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Rene Risum. 

  Der udbrød tirsdag aften en større brand i en affaldssorteringshal hos renovationsfirmaet Marius Pedersen A/S på Sandagervej i Herning, som afgav en del sort røg.

  Det var tirsdag aften stadig uvist, hvad der antændte branden i hallen, som bredte sig til taget, men det var et voldsomt syn, der mødte brandfolkene, fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder hos Brand og Redning Midtvest.

  - Røgen var kraftig, sort og giftig, så vi overvejede. om vi skulle varsle beboerne i området, men vores indsats virkede så hurtigt, at det ikke kom i spil, fortæller han.

  Det var en kontoransat i firmaet, der opdagede branden og alarmerede beredskabet.

  - Da vi først kom derud, frygtede vi, at hele bygningen ville brande, men det er formentlig lykkes os at redde 75 procent af bygningen. Det kunne have gået meget værre, fortæller indsatsleder Peter Kristensen.

  Branden afgav en del sort røg, men kom hurtigt under kontrol og blev slukket.