Kager og trøjer med FCM: Herning jubler over Champions League-kvalifikation

I går kvalificerede de midtjyske ulve sig til Champions League efter en 4 – 1 sejr over det tjekkiske mandskab fra Slavia Prag. Dagen derpå giver det god stemning i Herning.

På trods af jysk besindighed er der stadig masser af snak og glæde blandt herningenserne, efter FCM i går kvalificerede sig til den prestigefyldte fodboldturnering Champions League.

- Det er en dejlig dag. Jeg tror, det er en dag, som mange har frygtet eller glædet sig til, så resultatet i går gør jo bare, at det blev glæde. Jeg tror, der er rigtig mange, der har ventet på det her i mange år specielt de senere år, hvor vi er mere med i mesterskabskampen. Nu har vi manglet det europæiske, og sidste og forrige år var det ikke godt, men nu er vi der, og nu er vi med, hvor det er rigtig sjovt, siger Tobias Henriksen, der er butikschef i Sportmaster-butikkerne i Herning.

Selvom sejren ikke har sat gang i salget af fodboldtrøjer, så mærker butikschefen tydeligt, at det er gårsdagens kamp, der er på alle kundernes læber.

Med 4 – 1 sejren over Slavia Prag kvalificerede FC Midtjylland sig i går aftes til gruppespillet i Champions League, hvor de kan møde de største hold i verden.

Det kan være klubber som Real Madrid, Liverpool og Bayern München.

Fodbold for alle

Det er ikke kun i Sportmaster, at de glæder sig over, at Midtjylland nu skal repræsentere Danmark i verdens største fodboldturnering.

- Der er højt humør hele vejen rundt. Selv dem der ikke er Midtjylland fans, men er fra Herning, de anerkender, hvor velspillende de var i går, og at det er fremgang for dansk fodbold, at Midtjylland laver sådan et resultat, fortæller Laurits Mortensen, der er manager på Joe & The Juice, og i dagens anledning har valgt at arbejde i en FCM-fodboldtrøje.

Også hos Skolegades Bageri fejrer de gårsdagens triumf, og der er kommet Champions League-kage på menukortet.

Bagerlærling Maja Andersen har brugt meget af morgenen på at lære at stave til Champions League. Hun har nemlig pyntet FC Midtjylland-kager.
Bagerlærling Maja Andersen har brugt meget af morgenen på at lære at stave til Champions League. Hun har nemlig pyntet FC Midtjylland-kager.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Den bedste måde at fejre det på, det er da med kage, og det er Herning heldigvis med på, så det er dejligt, fortæller Maja Andersen der er lærling i Bageriet

Hun indrømmer, at hun ikke selv har den store interesse for fodbold, men nu hvor byens hold er kvalificeret til Champions League vil hun overveje at have den næste kamp kørende i baggrunden.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.