FCM-helt efter forløsende scoring: - Nogle græd allerede ved 2-1

Et stort drama udspillede sig onsdag aften i Herning, da FC Midtjylland kvalificerede sig til gruppespillet i Champions League. Og forløsningen hos hjemmeholdet var tilsvarende stor.

Efter 65 minutters spil i returkampen mellem FC Midtjylland og Slavia Prag stod der 1-1, og kampen var på vippen, da danskerne med ti minutter igen fik straffespark. Sory Kaba brændte, men dommeren vurderede, at Slavia-målmand Ondrej Kolar tyvstartede.

Omsparket blev sendt i nettet af Alexander Scholz, og så kunne jublen bryde ud på forskellig vis.

- Det er meget individuelt, hvordan man reagerer i sådan en situation. Normalt når man scorer, er alle henne for at juble, men det her var en individuel jubel i en gruppe. Der var nogle, der græd allerede ved 2-1, og andre stod målløse. Der er det med at give et par lussinger og sige, at der stadig er ti minutter igen, siger midtjydernes straffehelt.

Målet blev fulgt op af to mere. Et af Frank Onyeka og et af Anders Dreyer, og pludselig lød de sikre sejrscifre på 4-1.

- Ved 3-1 blev det endnu vildere. Jeg tror, at jeg havde en sekvens med Erik (Sviatchenko, red.) ved 4-1, hvor vi kiggede på hinanden i ti sekunder, og Erik sagde: "Er den hjemme nu?". "Det tror jeg, at den er", svarede jeg.

Fremmødte FCM-fans, som ikke kunne komme på stadion onsdag på grund af coronarestriktioner, festede efter sejren foran stadion.

Var sikker på en scoring trods afbrænder

Scholz var ikke synderligt nervøs for at eksekvere fra 11-meterpletten, selv om holdkammeraten Kaba lige havde brændt.

- Der var lidt forvirring, da han fløjtede, og vi vidste ikke helt, hvad der skulle ske. Da vi så, at det var et straffespark til os igen, kiggede jeg ud for at få bekræftet, at jeg skulle sparke. Jeg følte mig ret sikker på, at jeg ville score. Han fik godt nok hånden på, og jeg følte egentlig, at jeg kunne have sat den mere yderligt. Jeg var okay i overskud i momentet, og jeg havde det fint med at skulle sparke, siger han.

Har holdet til ottendedelsfinalerne

Med sejren har FCM for første gang i klubbens historie spillet sig videre til gruppespillet i Champions League, men klubdirektør Claus Steinlein har allerede et nyt stort mål.

- Nu skal vi videre fra gruppespillet. Jeg synes, at vi har holdet til at tro på, at vi kan få de point, der skal gøre, at vi skal videre, siger Steinlein

Direktøren var en af de få personer, der befandt sig på MCH Arena, og han så nervøst til, da midtjyderne onsdag aften vendte 0-1 til 4-1 og kalder opgøret i Herning for "en gyser". Han har endnu ikke forstået, hvad der er sket.

- Slet ikke. Det er jo en magisk aften. Når man kigger på de hold, vi skal møde, er det helt uvirkeligt at se lille FC Midtjylland mod de allerstørste byer og største klubber i hele verden. Man har kigget på dem, siden man var en lille dreng og drømt om bare at få lov at se dem. Nu skal vi ud og møde dem i FC Midtjylland. Det er kæmpestort for os alle sammen, siger direktøren.

FCM i Champions League: Se hele pressemødet her

Kigger efter spillere på en anden hylde nu

Kvalifikationen til gruppespillet sikrer klubben et trecifret millionbeløb og giver FCM betydeligt større økonomiske muskler. Men ifølge Steinlein skal der ikke nødvendigvis ske udskiftninger i den trup, som i kvalifikationen til Champions League har elimineret mestrene fra Bulgarien (Ludogorets), Schweiz (Young Boys) og Tjekkiet (Slavia Prag). Han glæder sig dog over, at klubben nu kan kigge efter spillere på en anden hylde.

- Da vi startede i 1999, var det Martin Nielsen, Thomas Thomasberg og Peter Sand, vi kunne hente. Det var superligaspillere på et okay niveau. Når man vinder mesterskaber, bliver man blandt dem, der kan hente spillere på en lidt højere hylde, og man kæmper mod nogle lidt andre klubber. Champions League gør så, at vi måske er steget to niveauer. Det ene er, at vi måske har lidt flere penge at gøre med, men der er også landsholdsspillere rundtom i Europa, som synes, det er spændende, siger Steinlein.

På pressemødet efter kampen kunne anfører Erik Sviatchenko ikke udstikke en garanti for, at han også er i klubben, når transfervinduet lukker 5. oktober. Men Steinlein håber, at han kan holde på alle profilerne.

- Det er fordelen ved at komme i Champions League-gruppespillet. Det er ikke hver dag, at vores spillere får mulighed for det, uanset hvor de skal spille. Det er lettere for os at holde dem. De synes også, det er spændende, siger han.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.