For høj fart skyld i væltet lastbil med skinker

Det var for høj fart som var skyld i en væltet lastbil med skinker i rundkørslen ved Sunds Omfartsvej mandag eftermiddag. Chauffør har fået en bøde.

Det var for høj fart, som var årsagen til, at en lastbil med skinker mandag eftermiddag væltede i en rundkørsel ved Sunds. Ulykken påvirkede eftermiddagstrafikken, og der var først ryddet helt op hen mod midnat.

- Det er for høj hastighed og uopmærksomhed, ganske enkelt, fortæller sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, Bent Smedegaard. 

Han fortæller at den litauiske chauffør har fået en bøde på 2.000 kroner for uheldet.

- Chaufføren ved udmærket godt, at han skal være opmærksom, når man kører med skinker, der hænger højt, og hvor vægten kan få lastbilen til at krænge. Det er logik for begyndere, konstaterer Bent Smedegaard. 

Den væltede lastbil blokerede trafikken og myldretrafikken måtte omdirigeres. Først ved midnat var de mange skinker læsset om og lastbilen helt fjernet. 

Det er ikke mere end to uger siden, at endnu en lastbil med svin væltede i en rundkørsel ved Viborg. Det var dog heller ikke første gang i denne rundkørsel, og derfor undersøger Vejdirektoratet nu, om rundkørslen skal laves om. 

INDSLAG 19/3-2019: Lokalt folketingsmedlem vil have rundkørsel i Viborg ændret. Der sker for mange uheld.
Uhelds-rundkørsel er bygget forkert, siger vognmand fra Viborg.