Herningenser vinder VM i Fortnite og bliver millionær

Martin Fløjgaard fra Herning vandt fredag aften sammen med sit hold en af turneringerne ved VM i Fortnite.

Der er flere danskere med ved VM i computerspillet Fortnite i New York, som bliver afholdt denne weekend. Her i blandt to her fra landsdelen.

Og allerede den første dag var der midt- og vestjysk succes.

Holdet Fish Fam, der består af fire spillere - her i blandt herningensiske Martin Fløjgaard med spillenavnet Zand - vandt fredag aften finalen i Fortnite World Cup Creative.

Det var endda danskeren, der sikrede holdet sejren og præmiesummen på 1,345 millioner dollars, hvilket svarer til cirka 9 millioner danske kroner. Millionerne skal deles mellem de fire spillere på holdet.

Hjemme i Herning fulgte storebror Anders Fløjgaard med.

- Det er meget stort og rigtig flot. Han er rigtig god til det, og det er faktisk uanset, hvad for et spil han rør ved, siger Anders Fløjgaard.

De fire spillere på holdet Fish Fam skal nu dele de cirka ni millioner danske kroner mellem sig.
De fire spillere på holdet Fish Fam skal nu dele de cirka ni millioner danske kroner mellem sig.
Foto: Catalina Fragoso / Usa Today Sports / Ritzau Scanpix

Spiller meget computer

Han fortæller, at hans lillebror, som er midt tyverne, ikke har trænet så intensivt - først lige efter han blev udtaget. Samtidig har han taget en HF-uddannelse.

- Han spiller meget computer, og det gør jeg også selv. Men han har et talent, og så må vi andre jo bare leve med den virkelige verden, siger Anders Fløjgaard og griner.

Zand vandt med sit hold den turnering af Fortnite, der hedder Fortnite World Cup Creative. Her spiller man baner, som er specialdesignet som eksempelvis forhindringsbaner på tid.

I alt var otte hold med fire spillere med i finalen, som bliver afholdt under Fortnite World Cup Finals e-sports event på Arthur Ashe Stadium i New York.

18-årige Jonas Colkær fra Tarm er også blandt deltagerne ved verdensmesterskabet. Han skal i aktion både lørdag og søndag aften klokken 19 dansk tid.

Jonas Colkær fra Tarm skal til VM i somputerspillet Fortnite i New York. Førstepræmien er 20 millioner kroner.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.