Duke Nukem, Mario og Warcraft: Kasper har åbnet egen butik med retrospil

Retrospil er forbundet med stor nostalgi, og derfor er der forretning i at sælge de gamle titler til spilentusiaster.

Hvis du er til retrospil og gamle konsoller, så er der lige nu gode oplevelser at hente i Aulum.

Søndag åbnede en tidslomme af elektronisk nostalgi for spilentusiaster, der ikke kan få nok af de gamle spil fra 80’erne og frem.

Manden bag forretningsidéen og butikken ’Want to Sell Retro’, der især er drevet af gensynets glæde, er Kasper Nielsen. Han er ikke i tvivl om, hvorfor der er stor efterspørgsel på de gamle spil.  

- Der er så mange minder forbundet med det her. Så det er sjovt for mange at komme ind og blive sendt tilbage i tiden til de gode barndomsminder, siger Kasper Nielsen.

Jeg synes, spillene er dejligt simple. De har et fantastisk gameplay. De er lette at gå til og grafikken er udmærket. Der er næsten ikke nogen grund til ikke at synes om det, lyder det.

Man kan mere i dag – men det er ikke det, det handler om

Want to Sell Retro har eksisteret som webshop gennem et par år. Nu findes butikken også i virkeligheden, og på hylderne står der klassikere som Duke Nukem, Mario og Warcraft.

Super Mario er et af de mest ikoniske spil gennem tiderne. Derfor er Mario naturligvis også at finde i den nyåbnede butik. 
Super Mario er et af de mest ikoniske spil gennem tiderne. Derfor er Mario naturligvis også at finde i den nyåbnede butik. 
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Og selvom både grafik og spillenes kompleksitet i dag er et helt andet sted, så er der bare noget særligt over spillene fra dengang.

- Man kan mere i dag, men det er ikke altid det, det handler om. Der kan også godt være stor underholdning og udfordring i de gamle spil, forklarer Kasper Nielsen.

Åbent hus-arrangementet i Aulum blev godt besøgt, og for Kasper Nielsen har det været overvældende at opleve den store interesse.

- Jeg har fået enormt god respons på det. Det har været helt fantastisk at opleve, siger Kasper Nielsen.

Kasper Nielsen sælger allerede retrospil til det meste af Europa og USA gennem sin webshop.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.