Herning ændrer udbud: Nye busser må ikke køre på diesel

I første omgang ville Herning Kommune godt tillade diesel-busser i nyt udbud. Nu ændrer kommunen holdning.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. 

Også i Herning Kommune, hvor politikerne er blevet enige om at annullere deres nuværende udbud på den fremtidige drift af bybusserne i kommunen. I det oprindelige udbud tillod kommunen, at busserne kunne køre på diesel, men det ændrer de nu i et nyt udbud, så de kommende busser i Herning skal være co2-neutrale. 

I samarbejde med Midttrafik lægger kommunen op til, at for eksempel el eller brint skal være drivmiddel for busserne. Samtidig droppes tanken om i et vist omfang at benytte biodiesel.

- Desværre lykkedes det ikke i første omgang at få satsningen på brintbusser til at lykkes. Den løsning, vi blev præsenteret for, var simpelthen for dyr. Men vi mener vores miljøsatsning alvorligt. Derfor vil vi i det nye udbud slet ikke medtage muligheden for at lade bybusserne køre på diesel i fremtiden, siger Joan Hansen, (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune i en pressemeddelelse. 

Herning Kommunes nuværende kontrakt på bybuskørsel udløber 31. marts 2020. Derfor haster det med at få det nye udbud på plads.
 
- Overgangen til de udledningsfri busser skal være kortest mulig. Samtidig skal det undersøges, om der kan hentes støtte til indførelsen af et udledningsfrit bybusnet hos staten eller EU, siger Joan Hansen.

Se indslag fra årets Transportmesse i Herning om den grønne omstilling i transportbranchen:

INDSLAG 21/3-2019: Den grønne omstilling er i fokus på Transportmessen i Herning.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Miljø.