Haderup Omfartsvej indviet: Benny var første vognmand på den nye asfalt

Nu ruller trafikken endelig på Haderup Omfartsvej. Den nye omfartsvej blev indviet i dag, og det glæder en lokal vognmand, imens det bekymrer den lokale købmand.

I dag klokken 11 blev snoren klippet til den nye Haderup Omfartsvej.

Og efter lang tids omkørsel og langsom trafik på Viborgvej lidt uden for Haderup, glæder vognmand Benny Nielsen sig til at skulle rulle på den nye vej.

- Det er jo godt for infrastrukturen og for virksomhederne. Især heroppe i Nordvestjylland, hvor vi er lidt Udkantsdanmark, som de kalder det på Sjælland, siger Benny Nielsen fra Fredsø Vognmandsforretning.

Trafikken skal glide lettere

Benny Nielsen har brugt været på vejene i mange år som vognmand.

Derfor holdt han forrest til dagens åbning, for han glæder sig til, at det bliver hurtigere at køre mellem Herning og Skive.

- Det bliver godt! Det bliver jo nemmere det hele.

- Det bliver jo en stor fordel, for i myldertrafik er det jo svært at komme rundt på den gamle vej. Og jeg forestiller mig, at man kan spare op til tyve minutter, lyder det fra Benny Nielsen.

Haderup omfartsvej bliver indviet af transportministeren og prøvekørt af en vognmand. Se indslaget her.

Samme begejstring deler transportministeren, som fik lov til at indvie Haderup Omfartsvej.

- Det er jo altid en stor begivenhed at få lov til at åbne et nyt vejstykke. For området her betyder det jo meget, at man kan slippe for af den gennemkørende trafik, der ellers ville have været, siger Benny Engelbrecht, der er transportminister for Socialdemokratiet.

- Det handler om at få godset til at rulle og samtidig sørge for, at især bløde trafikanter kan komme mere sikkert frem og tilbage.

Med til indvielsen var også borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard, og borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup.

Købmand Malene Houni Hansen frygter, at der ikke længere vil komme pendlere og handle i Spar Haderup, fordi de kører udenom byen.
Købmand Malene Houni Hansen frygter, at der ikke længere vil komme pendlere og handle i Spar Haderup, fordi de kører udenom byen.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Købmand holder vejret

Udover at få godstransporten til at glide lettere, så skal den nye omfartsvej også afhjælpe beboerne i eksempelvis Haderup for den tunge trafik.

Men det bekymrer også den lokale købmand, at der måske kommer færre folk igennem byen.

- Jeg holder vejret lige nu og tænker, at det er spændende at se, hvordan trafikken udvikler sig, siger Malene Houni Hansen, der er købmand i Spar Haderup.

Som købmand er hun nemlig afhængig af, at de folk, der kører gennem byen, gør et stop i hendes butik.

- Jeg frygter jo, at der bliver for stille herinde, og at vi mister nogle pentlere, siger Malene Houni Hansen.

Omfartsvejen er 7,5 kilometer lang og har kostet 287 millioner.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.