Efter ulvedebat: - Det flytter ikke noget

Publikum og paneldeltagere i ulvedebatten er enige om, at den ikke flytter noget, men det var en god og sober debat.

- Debatten flytter ikke noget.

Sådan lyder det fra både publikum og paneldeltagere, der var med i ulvedebatten i Ørnhøj, tæt på hvor ulven har slået sig ned.

quoteDet rykker et punktum. For du kan ikke fjerne den grundlæggende frygt. Så det var som forventet med argumenter for og imod.

Niels Ulrik Sørensen, Vind

- Det rykker et punktum. For du kan ikke fjerne den grundlæggende frygt. Så det var som forventet med argumenter for og imod, siger Niels Ulrik Sørensen fra Vind, der var kommet af nysgerrighed og for at høre debattørerne.

En af hans byfæller er enig:

- Vi lever med frygten, og der skal handling til, hvis det skal flytte noget, siger Johnny Jensen, der også kommer fra Vind.

Går stadig ikke alene i skoven

Lisbeth og Anders Just lagde mark til ulvedebatten. De er blevet utrygge, efter ulven er set flere gange tæt på deres gård. Lisbeth går ikke længere alene i skoven eller lader børnebørnene lege alene der, og debatten torsdag aften har ikke flyttet noget på det punkt.

- Der kom ikke noget ud af debatten. Jeg vil stadig ikke gå alene. Hvis der skal ændres ved det, så skal ulven slet ikke være her, siger Lisbeth Just, der også var en af paneldeltagerne i debatten.

Jesper Olesen var også i panelet. Han er familiefar og bor i Ulfborg, og han er heller ikke blevet klogere efter debatten.

- Jeg fik sagt alt, hvad jeg gerne ville sige, men jeg blev ikke klogere og heller ikke mere tryg. Der skal mere kontrol til og ordentlige fakta. Neutral information som ikke kun kommer fra Aarhus. Det skal være nede på jorden, siger Jesper Olesen.

God og sober debat

Der er også enighed blandt de fremmødte, når det kommer til selve debatten.

- Det var en god og sober debat. Folk snakkede ordentligt, og det var dejligt at se. Men det var en lidt tam debat. Vi er lidt bange for at sige tingene ansigt til ansigt, siger Lene Søgaard, som er bestyrelsesmedlem for Ulvefrit Danmark, og som bor mellem Vildbjerg og Ørnhøj.

- Det var en god debat med en pæn og sober tone, siger Lisbeth Just.

- Det var en pæn og sober debat. De to sider for og imod står rimelig stejlt, siger Niels Ulrik Sørensen.

Der var omkring 50 tilhører til ulvedebatten i 'ulveland', nemlig Stråsø Plantage.

Du kan se hele debatten i indslaget nedenfor.

Dan Sørensen var vært for en times ulvedebat i Stråsø Plantage ved Ørnhøj - der hvor ulven har slået sig ned. Her kan du se hele debatten.