Drabstiltalte til ven: Jeg forventer at sidde inde i 20 år

I retssagen om drabet i Videbæk var tiltaltes venner og ekskæreste i dag i vidneskranken. Det kom frem, at tiltalte har fortalt en ven, at han forventer at sidde inde i 20 år.

En ven til den tiltalte var fredag blandt vidnerne i retssagen om drabet på 54-årige Hanne Birgitte Thrige Pedersen, hvor en 48-årig mand fra Herning er tiltalt.

Vennen fortalte i retten, at han har besøgt tiltalte i arresten, som har siddet varetægtsfængslet i 15 måneder. Her talte de om, hvad de kunne bygge deres venskab på.

- Tiltalte sagde, at der nok kommer til at gå 20 år, før han kommer ud og vi kan fortsætte venskabet, fortalte vennen i retten.

Hvad der nærmere lå i det, kom der ikke mere frem om.

Ekskæresten vidnede

Også en kvinde fra Gullestrup var fredag blandt vidnerne. Hun og tiltalte var kærester, da drabet på Hanne Pedersen fandt sted.

I retten har tiltalte mandag forklaret, at han var sammen med sin kæreste nytårsaften 2015, hvor Hanne Pedersen blev dræbt. Det kunne den nu tidligere kæreste i dag bekræfte.

- Vi var sammen nytårsaften, men han kørte sidst på eftermiddagen, fordi han skulle lufte hunde for en. Det troede jeg på. Han kom tilbage omkring kl. 19.45, og jeg blev lidt arrig over, at han kom så sent, forklarede ekskæresten, hvilket stemmer overens med tiltaltes forklaring.

Ekskæresten og tiltalte lærte hinanden at kende på en datingside i oktober 2015. Hun forklarede, at de efter en uge nærmest var sammen hver dag.

- Jeg har hørt om Hanne Pedersen enkelte gange. Tiltalte har fortalt om hende. Jeg vidste, at han kendte hende, og at hun var en god veninde til ham, fortalte hun i retten.

Efter kl. 19.45 var ekskæresten sammen med tiltalte det meste af aftenen. Også 1. januar var hun sammen med ham, da han læste om branden hos Hanne Pedersen. Det tog han stille og roligt.

Anholdelsen fik tiltalte til at reagere

Også selve anholdelsen af tiltalte var fredag på programmet. En politimand var indkaldt som vidne, der fortalte, at tiltalte virkede som om, at han forventede, at det kom.

Da det kom frem, sad tiltalte og rystede på hovedet. Det gjorde han også, da anklageskriftet blev læst op. Ellers har han under hele retssagen siddet roligt og lyttet med armene over kors.

Retssagen fortsætter med flere vidneafhøringer mandag.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.