Claus Steinlein: Vi står på tærsklen til himmerige

Claus Steinlein har store forventninger til aftenens store skæbnekamp for FC Midtjylland. Champions League er drømmen, der bare skal gå i opfyldelse.

Europa League med udsigt til indtægter på omkring 50 millioner kroner? Eller Champions League, med 150-200 millioner kroner? 

quoteNu står vi sku på tærsklen til himmerige, og så er vi ikke tilfredse med Europa League, så er det kun Champions League, der tæller.

Claus Steinlein, Direktør, FC Midtjylland. 

Det er på mange måder ligesom juleaften for FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, her før FC Midtjyllands vigtigste kamp nogensinde mod Slavia Prag. 

- Lige nu er vi nået til Disneys Juleshow, og så går vi bare og glæder os til, at det bliver rigtig juleaften, og vi skal pakke gaven op. Det eneste, vi ikke ved endnu, er, hvilken gave, det er, vi får, siger en spændt Claus Steinlein, som TV MIDTVEST møder få timer før kampstart. 

En spændt direktør, der ikke lægger skjul på, at han drømmer om den helt store, hårde pakke, i form af et fodboldeventyr i Europas kongerække, Champions League. 

- Nu står vi sgu på tærsklen til himmerige, og så er vi ikke tilfredse med Europa League, så er det kun Champions League, der tæller, smiler Claus Steinlein og fortsætter:  

- Så hvis jeg står i aften og kun har fået Europa League, så vil jeg være sindssygt skuffet og frusteret. Men så har vi trods alt fået en erfaring og bevist, at vi kan være med på den helt store klinge, og så skal vi nok komme tilbage næste år.

Selvom dagen er gået med møder og interviews, så har direktøren alligevel haft tid til at tænke over, hvordan aftenens kamp er kulminationen på de sidste 20 års arbejde med at bringe FC Midtjylland frem til tærsklen til himmerige. 

- Det er jo drømmen fra 1999, der går i opfyldelse. Der er en hel region, der har arbejdet benhårdt på det her. Der har været masser af talenter, spillere, trænere, ledere og sponsorer, der har arbejdet for det her. Det her er en blåstempling af hver eneste lille femøre, vi har vendt, og hver eneste græsstrå, vi har trimmet, siger Claus Steinlein, der får julelys i øjnene, da han begynder at fortælle om muligheden for at være med i lodtrækningen om modstandere fra Europas fineste klubber. 

- Hvis vi i morgen klokken 17 kan være i bowlen med Liverpool, Barcelona og Juventus, så er det jo kæmpestort. At lille os fra det midtjyske skal være i den bowle, det er jo ubeskriveligt stort.

To års spillerbudget 

Men det er ikke bare ære og stolthed, der måske venter efter i aften. Også en økonomisk indsprøjtning af gigantiske proportioner venter. 

quoteDer er jo pludselig mange spillere, som gerne vil spille for FC Midtjylland, hvis vi skal spille Champions League.

Claus Steinlein, Direktør, FC Midtjylland. ​​​​​

- Det, at der bliver spillet om 200 millioner kroner, gør selvfølgelig en kæmpe forskel. Det er mere end to års spillerbudget, vi snakker om her. Så det vil jo betyde alt for os at få de penge. Og det vil give os nogle muskler, som kan hjælpe os med den fremtidige strategi.

Og de mange penge er der allerede lagt en plan for. 

 - Får vi de penge, så skal vi udvikle fodbolden i området, vi skal udvikle akademiet, og vi skal udvikle Superligaen. Ikke nødvendigvis med spillere, men med faciliteter, så vi får gjort næste generations forhold klar, så vi står et bedre sted om fem år, siger Claus Steinlein. 

Selvom Steinlein er glad for den nuværende trup, så kan udsigten til så mange millioner alligevel få direktøren til at drømme om at plukke nye spillere fra de finere hylder. 

- Det kan godt være, vi henter en enkelt spiller. Der er jo pludselig mange spillere, som gerne vil spille for FC Midtjylland, hvis vi skal spille Champions League. Man kan sige, at det giver os mulighed for at hente spillere på en helt ny hylde, både fordi vi har økonomien til det, og fordi spillerne synes, det er interessant at komme til FCM. 

- Så er der pludselig spillere, der vil vælge os frem for for eksempel Bundesligaen, hvis det er her, spilleren kan få lov at spille i Champions League, hvilket ikke er alle forundt.

Og det er en helt ny virkelighed for klubben, der godt kan huske, hvordan det var i starten, hvor det var svært at hente profiler til heden. 

- Da FCM startede i 1999, var det svært for os at hente erfarne spillere fra Superligaen. Man kunne slet ikke hente landsholdsspillere. Men så udviklede vi os hen af vejen, og her sidst hentede vi jo Erik Sviatchenko og Pione Sisto. Det er jo den udvikling, vi har været igennem, hvor vi i stigende grad har kunnet hente topprofiler til.

Tror på det 

Flere hundrede millioner kroner og udsigten til det fineste fodboldselskab. Lige meget hvor mange gange man gentager det, så er det nok noget, der ville få de flestes maver til at rumle en smule her til aften. Men ikke Claus Steinleins. Tingene er med årene faldet i hak for FC Midtjylland, forklarer han. 

- Jeg tror hundrede procent på det. Den ro, der er i spillertruppen og klubben, det er anderledes, end den var for tre år siden. Vi har prøvet den her slags nok gange til, at der er styr på det hele. Alle har den fokus, de skal have.

Og troen, den bliver ved klubben. Hos direktøren er der ikke noget med at banke til stolpen, folde hænder eller binde snørebånd på en særlig måde. 

- Jeg har lært hjemmefra, at det eneste, der dur, er hårdt arbejde og at være fokuseret. Jeg ved, der er mange fodboldspillere, der binder skoene på en særlig måde og sådan noget, men jeg står nu bare op og tænker, nu skal vi gøre alt hvad vi kan og lidt til, og så må vi se om det er nok, slutter Claus Steinlein.

Kampen mellem FC Midtjylland og Slavia Prag fløjtes op klokken 21:00. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.