FC Midtjylland spillere efter sejr: - Vi har kun Champions League i hovedet

Det er drømmen om Champions League der fylder hos midtjyderne efter dagens kamp. Selvom de nu som minimum er kvalificeret til Europa League er de ikke tilfredse.

Der er stor forskel på Europa League og Champions League. Både 140 millioner kroner til forskel, men også selvforståelse og mulighed for at prøve sig af mod de aller bedste i Europa.

quoteVi har Champions League i hovedet, det er det, vi går efter.

Anders Dreyer

Så da FC Midtjylland i dag som minimum sikrede sig en plads i Europa League gruppespillet, blev der ikke jublet igennem, for målet det er altså større endnu.

- Vi har Champions League i hovedet, det er det, vi går efter, det er en ting der er helt sikkert. Vi vil op, hvor det er sjovest og det er ikke i Europa League, fortæller Anders Dreyer efter kampen.

Alligevel skal der ikke tages noget fra ulvenes præstation i dag. For der var europæisk niveau over den anden halvleg som midtjyderne leverede.

- Det er en stor aften, det er det da. Men nu gør vi det endnu større mod Prag, siger Anders Dreyer.

FCM skal møde Slavia Prag i en duel om en plads i Champions League.

Surrealistisk

Mens Anders Dreyer stadig er ny i klubben, så ved de garvede ulve, at Europa og FC Midtjylland ikke nødvendigvis altid har rimet så godt.

I en serie på fire afsnit følger TV MIDTVEST fodboldklubben FC Midtjylland og Idrætsskolerne Ikasts nye friskole, hvor de vil lave verdens bedste fodboldspiller. 

For anfører Erik Sviatchenko, kan man godt mærke, at det er noget særligt at være sikre på et gruppespil. Det har klubben nemlig ikke været i siden 2015.

- Det er surrealistisk, for det er noget, vi har kæmpet for i lang tid. Nu har vi sikret os første mål på vejen, et gruppespil i Europa, siger Erik Sviatchenko.

Direktør Claus Steinlein drømmer også om mere. Men understreger, at dagens sejr var en særlig en af slagsen.

- Det er en af de der dage man også husker, når man engang stopper i FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

Må ikke glemme Superligaen

En ting er allerede nu sikkert, FC Midtjylland får et stramt kampprogram, efter de nu er kvalificeret til et europæisk gruppespil. Og efter en ærgerlig sæsonstart mod Sønderjyske, håber Alexander Scholz, at klubben stadig kan holde fokus på ligaen ved siden af det europæiske.

- Selvfølgelig kommer vi til at gå efter et Champions League gruppespil, men jeg ser gerne, at vi har fokus på den næste kamp mod Lyngby. Vi må ikke glemme Superligaen, siger Alexander Scholz.

Det er allerede på lørdag, at FC Midtjylland skal i aktion igen, her tager de hjemme mod Lyngby.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.