Christina Watches lukker sit cykelhold

Cykelholdet Christina Watches-Kuma Powered by Dana lukker og slukker. Ifølge teamejer Claus Hembo skyldes beslutningen DCU's modvilje mod holdet.

Det herninggensiske cykelhold Christina Watches-Kuma Powered by Dana lukker efter godt fire år. Det skriver teamejer Claus Hembo i en pressemeddelelse.

Ifølge teamejeren er modvilje fra Danmarks Cykle Union hovedårsagen til beslutningen. Samtidig er holdet ikke blevet inviteret til Post Danmark Rundt de seneste to år.

- Vi har aldrig lagt skjul på, at deltagelse i Post Danmark Rundt er en forudsætning for, at investeringen iet cykelhold hænger fornuftigt sammen, siger Claus Hembo. 

Mere velkomne i udlandet

Claus Hembo fortæller, at holdet bliver anset som spændende af udenlandske løbsarrangører, der betaler mange penge for at se holdet i aktion, men at populariteten stopper, så snart rytterne når Danmark.

- Hvis man vil understøtte og brødføde dansk cykelsport, nytter det ikke noget at obstruere de mennesker og firmaer, der ønsker at putte penge i sporten, skriver teamejeren i pressemeddelelsen.

I august modtog han en mail, hvor landstrænerteamet fraråder danske talenter at skrive kontrakt med holdet. Det blev afgørende for beslutningen om at lukke holdet.

I videoen kan du høre Claus Hembo uddybe beslutningen:

01:27 Luk video