Analytiker om Venstre: - Det er en klar optrapning af den i forvejen dramatiske situation

Hans Redder, politisk analytiker på TV 2, kalder situationen i Venstre for 'meget usædvanlig'.

Kampen om formandskabet i Venstre tog i dag endnu en drejning, da formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, officielt udtalte, at de ønsker, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trækker sig.

Efterfølgende har Lars Løkke Rasmussen afvist dette, mens Kristian Jensen ikke har udtalt sig.

For Hans Redder, der er politisk analytiker på TV 2, er situationen meget dramatisk.

- Det er meget usædvanligt, og det er en klar optrapning af den i forvejen dramatiske situation i Venstre. Det er den første af de fem regioner rundt i landet, som nu går ud og undsiger Venstres formandskab. Det er jo ikke en hvilken som helst kreds, der melder det her ud. Region Midtjylland er Venstres kerneland, og det er et alvorligt slag for både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, siger Hans Redder.

For den politiske analytiker giver det ekstra genlyd, at det er en stor og anerkendt region i Venstre-regi, Region Midtjylland, der ønsker både formanden og næstformanden ude.

Men den opfordring, som de er kommet med, har ikke rykket hverken Løkke eller Jensen.

- Det er i hvert fald ikke sandsynligt, at Lars Løkke Rasmussen følger opfordringen. Det er det, han har slået fast i dag. Han kæmper for sit politiske liv, og det har han tænkt sig at blive ved med. Vi må forstå på ham, at han stadig tror, at det kan lykkes for ham at kunne fortsætte – også efter landsmødet. Kristian Jensen har vi ikke hørt fra. Og hvis det var alvorligt for Lars Løkke, så er det endnu mere alvorligt for Kristian Jensen, fordi det her nu er hans eget bagland, der trækker støtten til ham. Det er svært politisk at overleve det

Hans Redder fortæller, hvordan han ser situationen i Venstre med Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen.

Mest ondt for Kristian Jensen

Det er ikke første gang, at Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussens kamp om formandskabet skaber stor uro i partiet.

I 2014 satte det dybe spor i hele partiet, og især i Kristian Jensen, der blev standset i hans ønske om at blive partiformand.

At det kan ske igen, og at det kommer med opbakning fra Venstre i Region Midtjylland, kan være det, der ender Kristian Jensens politiske karriere.

- Så gør det jo bare ekstra ondt. Og det må være svært at forestille sig, at det er en holdbar situation, at man har en næstformand i et parti, der bliver undsagt åbent af sit eget bagland og bliver opfordret til at gå. Det er ikke en holdbar situation. Vi venter jo alle sammen med spænding – ikke bare at høre fra Kristian Jensen, som er valgt i det midtjyske område – men også for en Jakob EllemannJensen, som også spiller en rolle i det her, og som også er valgt i det samme område. Spørgsmålet er, om han nu kommer til at reagere på, at Venstre-baglandet helt åbenlyst gerne vil have en anden formand. Der er jo mange også i Midtjylland, der mener, at pilen peger på Jakob Ellemann-Jensen, siger Hans Redder.

OVERBLIK OVER DEN UGELANGE FORMANDSKRISE