Folketingsmedlem støtter udmelding om ny V-ledelse – men Løkke afviser at trække sig

Carsten Kissmeyer bakker op om meldingen fra Venstre i Region Midtjylland, der har opfordret Lars Løkke Rasmussen til at trække sig.

Lars Løkke Rasmussen (V) afviser at trække sig som formand, efter at Venstre i Region Midtjylland åbent har opfordret ham til det.

Det siger han til DR Nyheder og TV 2.

- Jeg synes, det er en forkert og forhastet beslutning, som jeg ikke deler, og derfor vil jeg fortsat søge opbakning hos de 850 delegerede, der er ved Venstres landsmøde, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Venstre i Region Midtjylland har tirsdag offentligt opfordret både Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig.

Kristian Jensen vil ikke tage stilling til opfordringen fra baglandet, før Venstre har afholdt hovedbestyrelsesmøde fredag og lørdag i denne uge.

- Det er sådan, at vi har et møde på fredag og lørdag. Der har baglandet mulighed for at snakke direkte med ledelsen, og det synes jeg, vi skal respektere, siger han til DR Nyheder.

Venstres landsmøde skulle efter planen være afholdt i november, men flere har ønsket at få det fremrykket.

Se interview med Lars Løkke Rasmussen, der siger, at han ikke vil gå af posten som formand for Venstre.
Foto: TV 2

Folketingsmedlem støtter Region Midtjyllands udmelding

Som det første folketingsmedlem har Carsten Kissmeyer sagt til TV MIDTVEST, at han også vil have et nyt formandskab.

- Jeg støtter udmeldingen fra Jens Nicolai Vejlgaard og resten af hovedbestyrelsen i Region Midtjylland, siger han til TV MIDTVEST.

Til TV 2 fastslår Carsten Kissmeyer, der er Venstres forsyningsordfører og tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune, at der skal en ny ledelse til.

- Vi har en fastlåst situation og har brug for en ny start.

Den tidligere borgmester peger dog ikke på, hvem der skal afløse formand Lars Løkke eller næstformand Kristian Jensen.

V-formand i Viborg bakker også op

Carsten Kissmeyer er ikke ene om at bakke hovedbestyrelsen i Region Midtjylland op.

Også Kurt Mosgaard, der er formand for Venstre i Viborg Kommune, mener, at Lars Løkke og Kristian Jensen burde trække sig. 

Hvad siger du til Løkkes afvisning?

- Det er helt fair, han har lov til sine holdinger og vi har vores.  Og vores holdning er rettidig omhu. Det er en absolut forudsætning for at nye kandidater kan komme til, at de trækker sig. Løkke har lov til at sige, hvad han vil, men det ændrer ikke på vores holdning. De har gjort det fremragende, men på et tidspunkt skal der ny ledelse til, siger Kurt Mosgaard.

Havde du håbet på at Løkke ville trække sig med dagens udmelding?

- Det havde jeg slet ikke troet på. Løkke og Jensen er seje fyre. Der skal ikke bare vindspust til, men en storm før de erkender, at det er alvor. De skal have en oplevelse af, at modstanden kommer bredt over landet, og det må vi så se, om det kommer, siger Kurt Mosgaard.

OVERBLIK OVER DEN UGELANGE FORMANDSKRISE


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.