Statsministeren: De kriminelle skal væk fra Kærshovedgård

Mette Frederiksen tør dog ikke give et bud på, hvornår regeringen er klar med sit alternativ til øen Lindholm.

Hvis man havde regnet med, at statsminister Mette Frederiksen i sin åbningstale i Folketinget ville komme med regeringens bud på, hvad der skal ske med de kriminelle udlændinge på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording, gættede man forkert.

Selv om store dele af oppositionen presser på for en løsning, nævnte statsministeren ikke Kærshovedgård i sin tale. Men hun understreger over for TV MIDTVEST, at regeringen ikke har glemt sagen.

- Det er helt nødvendigt at få de kriminelle væk fra området, og jeg ved godt, at det er til kæmpe gene for lokalsamfundet. Vi synes jo, at den løsning, som den tidligere regering havde fundet, simpelthen blev for dyr, og derfor er vi i gang med at finde en anden løsning, siger Mette Frederiksen.

Statsministeren tør ikke give et bud på, hvornår regeringens plan ligger klar. Men én ting er hun ikke i tvivl om.

- Jeg ved godt, at det er hårdt at have den her store gruppe af borgere i sit område. Så de kriminelle skal væk fra området - det er stadig regeringens holdning.

- Men taler vi måneder eller halve og hele år?

- Jeg tør ikke sætte en præcis dato, men vi er i gang med arbejdet i regeringen, siger Mette Frederiksen.

Den borgerlige VLAK-regering besluttede i 2018, at de kriminelle udlændinge skulle flyttes til et nyt udrejsecenter på øen Lindholm, men da socialdemokraterne kom til magten sidste år, blev den plan skrottet.

I september 2019 lovede den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, at regeringen vil arbejde på en ny løsning - men den lader altså stadig vente på sig, hvilket har udløst kraftig kritik fra blandt andet Venstres næstformand Inger Støjberg og den konservative formand Søren Pape Poulsen. 

Se  her hvad statsministeren svarer, når hun bliver spurgt til regeringens plan for de kriminelle udlændige på Kærshovedgård.
Tema

Folketingets åbning 2020


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.