Hård kritik af regeringen: Kriminelle udlændinge bliver foreløbigt på Kærshovedgård

Regeringen har brugt de 759 millioner kroner, der var afsat til et nyt udrejsecenter. Det betyder, at kriminelleudviste skal blive på Kærshovedgård ved Ikast. Venstres Inger Støjberg kritiserer i skarpe vendinger.

Der er ikke udsigt til et nyt udrejsecenter i regeringens finanslovsforslag, og derfor skal kriminelle udviste stadig opholde sig på Kærshovedgård.

Regeringen droppede et forslag fra den tidligere regering om at lave et udrejsecenter på øen Lindholm, da løsningen ville have været for dyr, men de lovede, at der ville komme en anden løsning.

- Vi skal have et nyt udrejsecenter uanset hvad.

Det sagde statsminister, Mette Frederiksen, til TV Øst under valgkampen, men i det nye finanslovsforslag er der altså ikke sat penge af til en anden løsning.

Det vækker harme ved forhenværende minister Inger Støjberg.

- Jeg synes, det er så ærgerligt, at man har skrottet Lindholm. Det var en ø, hvor der var fuldstændig styr på de her mennesker. De er pivhamrende kriminelle, det er jo ikke mennesker, der skal rende rundt sammen med almindelige borgere i Danmark. Jeg forstår simpelthen ikke, at regeringen prioriterer, som de gør. Jeg synes, det er en fejl, og jeg synes ikke, man kan være det bekendt overfor borgerne i det midt- og vestjyske, siger hun.

Inger Støjberg vil have de kriminelle udviste isoleret, så de ikke skal bo på Kærshovedgård sammen med helt almindelige afviste asylansøgere.

Ingen løsning før 2021

Kærshovedgård åbnede som udrejsecenter i marts 2016, og siden har det været omdrejningspunkt for utryghed og problemer i lokalsamfundet.

- Der er brug for et tredje udrejsecenter. Det var derfor, vi afsatte penge og gjorde klar til det, og så aflyser regeringen det, siger Inger Støjberg.

Selvom de endnu ikke har en løsning, der kan få de kriminelle væk fra Kærshovedgård, arbejdes der fortsat på sagen, og TV MIDTVEST arbejder på, at få en udtalelse fra fungerende udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad, men til BT siger han.

- Regeringen er fortsat i gang med at se på en ny løsning i forhold til udrejsecentrene. Når en løsning er klar, vil den selvfølgelig være fuldt finansieret. Det er afgørende vigtigt for regeringen at få flere kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere til at rejse hjem.

Der er ikke afsat penge på finansloven, og udsigten til en løsning ligger i 2021. Det, mener Inger Støjberg, er et klart signal.

- Regeringen har skrottet de her planer, og jeg må sige, jeg synes ikke, man kan være det bekendt overfor borgerne omkring Kærshovedgård og nabobyerne. Man skal tænke på, at det er dybt kriminelle mennesker, man har frit rendende rundt, siger hun.