Farvel til Midt- og Vestjylland: Alex Vanopslagh skifter valgkreds

Liberal Alliances partileder skifter til Østjyllands Storkreds for at sikre partiet et bedre valg.

Han stammer fra Struer og blev ved valget i 2019 valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds. Men når der bliver udskrevet valg næste gang, vil Liberal Alliances formand og politiske leder Alex Vanopslagh ikke stå på stemmesedlen i det midt- og vestjyske.

quoteMan kan tage drengen ud af Vestjylland, men ikke Vestjylland ud af drengen, så helt galt går det nok ikke.

Alex Vanopslagh, Liberal Alliance

Han har nemlig besluttet at skifte til Østjyllands Storkreds, oplyser han i forbindelse med Folketingets åbning til TV MIDTVEST.

- Jeg bliver i det jyske, men rykker en smule mere østpå i forhåbning om, at vi måske kan få to mandater i Østjylland, som er en af vores vigtigste kredse. Vi går all in for at bruge et moderne udtryk. Vi tror, at det er den måde, Liberal Alliance kan få det bedste valg på - at satse benhårdt på de steder, hvor vi står stærkt som Østjylland og København, siger han.

Målet er altså at skaffe fremgang til det pressede parti, hvis folketingsgruppe kun består af tre medlemmer. Men den 28-årige formand siger også, at det bliver vemodigt at sige farvel til det midt- og vestjyske.

- Det gør lidt ondt, for jeg er utroligt stolt over at være valgt i det vestjyske. Man kan godt tage drengen ud af Vestjylland, men ikke Vestjylland ud af drengen, så helt galt går det nok ikke. 

- Du fik jo et flot valg i Vestjylland. Hvad vil du sige til alle de vælgere i Vestjyllands Storkreds, som måske føler, at du render af pladsen?

- Jeg render ikke af pladsen. Jeg bliver i Folketinget og vil blive ved med at arbejde for de mærkesager, jeg gik til valg på i Midt- og Vestjylland. Det er lavere skatter og gode forhold for erhvervslivet, en offentlig sektor der bliver bedre og billigere i stedet for dyrere og dårligere. Og det vil jeg blive ved med at arbejde for.

- Det er politik, der gavner hele Danmark, men også Midt- og Vestjylland - og så kommer vi til at stille med et stærkt hold i det midt- og vestjyske også til næste valg. Vi er der stadig - det er bare ikke mig, der hænger i lygtepælene.

Hvem der skal repræsentere parti i Vestjyllands Storkreds, vil han endnu ikke oplyse. 

- Det er en rigtig skarp kandidat, men jeg kan ikke løfte sløret for, hvem det er endnu, siger han.

Alex Vanopslagh forklarer, hvorfor han skifter valgkreds nu.
Tema

Folketingets åbning 2020