Efterladt elektronikskrot bekymrer kommune: - En rigtig alvorlig sag

I Tim står der tonsvis af elektronikaffald i en lagerbygning, hvor der ikke bliver betalt husleje. Nu er kommunen klar til at gå ind i sagen.

800 tons elektronikaffald har i godt et år stået opmagasineret på to adresser, mens det venter på at blive genanvendt. Den ene i Bording og den anden i Tim. 

I Tim kan det dog have lange udsigter, for virksomheden, der ejer affaldet, har tilsyneladende ikke tænkt sig at flytte det, og det bekymrer Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg synes, det er en rigtig alvorlig sag, som jeg håber, vi finder en løsning på, så skrottet kommer hen, hvor det skal være, siger byrådsmedlem John G. Christensen (S), der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

John G. Christensen er ikke begejstret for sagen med affald i en lagerhal i Tim.
John G. Christensen er ikke begejstret for sagen med affald i en lagerhal i Tim.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Halejer savner 400.000 kroner i husleje

Det er den Herning-baserede virksomhed Fragmentum, der har ansvaret for de mange tons elektronikaffald. Virksomhedens direktør Brian Friis Knudsen er blevet politianmeldt for ikke at betale husleje i de lagerbygninger, der huser affaldet og for ikke at afhente de store mængder affald.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Brian Friis Knudsen, men han har ikke ønsket at stille op til et interview.

quoteHvis ikke vi i dag har den lovgivning, der skal bruges, så må vi bede Folketinget om at komme med noget, vi kan bruge, så vi slipper for de her nomader, der bare vandrer rundt med skrald og skrot

John G Christensen

Det vil manden bag politianmeldelsen til gengæld gerne.

Gunnar Kjems er direktør for et firma ved navn PPPG Invest, som ejer den hal, hvor Fragmentum har efterladt elektronikaffaldet. Ifølge direktøren har han omkring 400.000 kroner til gode i husleje, som Brian Friis Knudsen og Fragmentum aldrig har betalt, og derfor har han indgivet en anmeldelse til politiet.

- Jeg kan ikke lide, at han bare dumpede det og så forlod det. Vi opsagde ham hurtigt, fordi han ikke betalte, men han har ikke ryddet op, som han skal, siger Gunnar Kjems til TV MIDTVEST.

Gunnar Kjems er direktør i PPPG Invest, der står bag politianmeldelsen.
Gunnar Kjems er direktør i PPPG Invest, der står bag politianmeldelsen.
Foto: Maria Yde, TV MIDTVEST

Kommune klar til at kræve ny lovgivning

I Tim har Ringkøbing-Skjern Kommune været forbi for at kontrollere, hvordan affaldet er opbevaret. Indtil videre har de konstateret, at alle de store affaldssække står indenfor, så der er ikke giftrester, som kan risikere at sive ned i undergrunden.

Der skal dog stadig findes en løsning på problemet.

Næste skridt for kommunen er at komme ind i hallen og blive klogere på, hvad det helt præcis er for nogle elektronikrester, der gemmer sig i de flere hundrede sække. Er der tale om noget, der kræver en miljøgodkendelse, som ikke er blevet indhentet hos kommunen, så vil man gå videre med sagen, fortæller udvalgsformand John G. Christensen.

- Hvis ikke vi i dag har den lovgivning, der skal bruges, så må vi bede Folketinget om at komme med noget, vi kan bruge, så vi slipper for de her nomader, der bare vandrer rundt med skrald og skrot, siger han.

Fragmentum har også et skrotlager i Bording. Til stor frustration for Ikast-Brande Kommune.
Tema

Det efterladte affald


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.