Sport og motion er årsag til spredning af covid-19

I fodboldklubben Vinderup IK er 12 spillere smittet, og træningscentret Terminalen i Skive, har seks tilfælde af corona blandt deres medlemmer.

12 ud af 55 seniorspillere i VIK er efter weekenden testet positive for corona.

- Det er jo grimt at være en lokal forening og have så mange i klubben, der er smittet. Så det er ikke en rar situation at være formand i, fortæller Rasmus Visholm Jensen, der er formand i Vinderup IK.

De ved ikke præcis, hvordan smitten er kommet ind i klubben, men de går ud fra, at smitten har spredt sig igennem træning, og det er muligvis fordi, flere af spillerne også omgås privat.

Selvom man tager sine forholdsregler, kan det være svært at undgå corona smitten, noget de har erfaret i Skive, hvor to atleter har bragt det med sig i træningscentret Terminalen, hvor der nu er seks konstaterede smittetilfælde blandt medlemmerne.

Jesper Tandrup har været i gang med hovedrengøring og område inddeling i centret, så der forhåbentlig ikke kommer flere smittede.
Jesper Tandrup har været i gang med hovedrengøring og område inddeling i centret, så der forhåbentlig ikke kommer flere smittede.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

- Det er hårdt, og det viser jo bare, hvor hurtigt smitten den springer fra sted til sted. Når det sker, så må man jo grave dybt og kigge på, hvad man kan gøre bedre og mere effektivt. Det har vi så gjort nu, fortæller Jesper Tandrup, der er medejer af centret.

Højt antal smittede i Skive

Med 50 smittede per 100.000 indbyggere har skive lige nu det højeste smittetryk i landsdelen, og kommunen har valgt at lukke alle ungdomsskolens fritidsklubber, og hvis smitten forsat stiger, kan der komme yderligere tiltag.

Indtil videre har Skive Kommunes krisestab kun arbejdet på tiltag indenfor det kommunale, men smittekæder i foreningslivet mindsker ikke bekymringerne.

- Det er klart, at vi er bekymrede helt generelt, og det er så der, vi godt kunne tænke os at bruge styrelsen for patientsikkerhed i forhold til, hvad det er for nogle konkrete tiltag, vi kan gøre i samarbejde med eksempelvis foreningslivet, vores kulturinstitutioner, og der hvor mennesker samles på kryds og tværs i foreningslivet, fortæller Mette Nielsen, der er medlem af krisestaben i Skive Kommune.

Hun mener, at det stigende smittetryk i kommune skyldes, at folk er begyndt at være mere sociale og omgås flere mennesker.  

Hun opfordre til, at man husker på at bruge den sunde fornuft, have god håndhygiejne og huske afstanden.

Lige nu er sport og motion årsag til at corona-virus spreder sig flere steder i landsdelen. Særlig galt er det gået i fodboldklubben i Vinderup

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.