Smitten spreder sig i Skive: Nu kan du blive testet uden tidsbestilling

I Skive har de fået en mobil testenhed, hvor borgere kan møde op og blive testet for corona.

Skibonitterne behøver ikke længere gå i uvished og være bange for, at de har corona. Kommunen har nemlig med hjælp fra Region Midtjylland fået bevilliget en mobil testenhed, så folk kan komme uden tidsbestilling og blive testet for COVID-19.

I dag klokken ti tog testenheden imod den første borger, og frem til på fredag kan sygeplejerskerne se frem til at få en del skibonitter gennem teltet.

Det mobile testcenter er et resultat af et øget smittetryk i Skive Kommune, hvor der blev konstateret 10 nye tilfælde i løbet af sidste uge. Særligt området omkring Dalgas Allé har været hårdt ramt. Netop derfor er testbussen sat op ved Ådalskolen, så borgerne i området ikke har langt til at blive testet.

En af drivkræfterne, der har fået testenheden til Skive, er leder af Integrationsafdelingen i Skive Kommune, Martin Bork Sørensen. Han er glad for, at Skive nu har mulighed for at teste borgere uden tidsbestilling, og samtidig har han et bud på, hvorfor smittetrykket pludselig er steget.

- Vi antager, at borgerne henover sommeren har tænkt, at corona var noget, der hørte foråret til, og nu har vi på den hårde måde fået en reminder om, at det er det ikke.

Skal give borgerne vished

Et mobilt testcenter kan dog ikke kurere COVID-19 eller sikre at borgerne ikke bliver smittet. Det er man også klar over i Skive Kommune, hvor man håber, at testenheden kan give noget tryghed.

- Testning er altid et øjebliksbillede. Hvis man er bekymret, så kan man komme her og få noget ro på. Forhåbentlig giver det også en reminder om, at man skal holde god afstand og spritte af, siger Martin Bork Sørensen.

Testenheden blev budt velkommen af cirka 40 skibonitter, der klokken ti stod i kø og var klar til at blive testet. En af dem var pensionist Grethe Rasmussen, der synes, at testbussen ankommer på et godt tidspunkt.

-Jeg synes det var en god oplevelse. Vi fik besked om det af boligforeningen, så vi synes, at det var en god idé, vi kom herover og blev testet. Vi har jo en hel del her i området som er smittet, så det var også for min egen skyld.

Man kan blive hver dag fra klokken 10–15 indtil på fredag.

I Holstebro kan borgerne også blive testet for corona ved Trivselshuset i de kommende dage uden tidsbestilling. 

Sådan så det ud, da to sygeplejersker mandag tog imod borgerne i Skive.
Sådan så det ud, da to sygeplejersker mandag tog imod borgerne i Skive.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.