Pape vil åbne de danske grænser for vaccinerede turister

Søren Pape Poulsen (K) vil invitere vaccinerede turister til Danmark, så turismen kan komme i gang igen.

Udlændinge skal kunne komme til Danmark som turister, hvis de er blevet vaccineret med en vaccine, der er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Det mener formand for Konservative Søren Pape Poulsen.

Ifølge partilederen giver det ingen mening, at vaccinerede borgere skal holdes ude af landet, når de nu ikke længere udgør en smitterisiko.

- Lad os få åbnet Danmark for alle, der har fået en godkendt vaccine. Så kan de jo lige så godt komme her og lægge en masse penge. Sender vi det signal nu, kan folk begynde at planlægge at holde ferie i Danmark, siger han.

quoteVi skal have nogle penge til at klinge i kassen, så vi holder hånden under vores turisterhverv.

Søren Pape Poulsen, Konservative

Han understreger dog, at det ikke er alle vacciner, der skal fungere som en adgangsbillet til kongeriget.

- De vacciner, som er godkendt i EMA, er dem, vi holder os til nu, siger Søren Pape Poulsen.

EMA har indtil videre godkendt fire forskellige vacciner mod coronavirus. De er fra Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson og Moderna.

Og antallet af personer, der har fået to stik med en af dem, er rigeligt til at få gang i den danske turistsektor igen, mener formanden.

- Vi skal simpelthen have noget smæk på. Vi skal have nogle penge til at klinge i kassen, så vi holder hånden under vores turisterhverv, siger han.

Forslaget kommer som en del af en turismepakke fra Konservative. I pakken foreslås det også, at der skal gives rabat på forskellige kulturinstitutioner for at tiltrække turister.

2:24
De danske feriehusudlejere savner de tyske sommerhusturister så meget, at de vil have ophold i feriehus på listen over anerkendelsesværdige formål .
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Også flere vestjyske feriehusudlejere mener, at hvis butikker, restauranter og hele lokalsamfund skal overleve, så er der brug for at åbne grænserne snarest muligt.

- Hvis vi først åbner til sommer, så skal vi også nok være klar, men med påske og det gode vejr på vej, så mener vi, at det er forsvarligt at åbne nu, sagde direktør Thomas Sørensen fra Esmark Feriehusudlejning tidligere til TV MIDTVEST.

Flere udlejere er derfor gået sammen om at sende et åbent brev til statsministeren, hvor de beder om at få tilføjet feriehusophold til listen over såkaldte anerkendelsesværdige formål, så tyske turister fra den 6. april kan få lov at rejse til blandt andet den jyske vestkyst.

- Man skal selvfølgelig ikke bare tage hovedet under armen og åbne fuldstændig op, men man kunne lade sundhedsmyndighederne vurdere, hvordan det kunne gøres forsvarligt, sagde Thomas Sørensen fra Esmark Feriehusudlejning.

quoteHvis man er vaccineret som dansker, hvorfor skulle man så ikke have lov til at rejse ud?

Søren Pape Poulsen, Konservative

Og det er ikke kun udenlandske turister, der skal kunne komme til Danmark, mener Søren Pape Poulsen.

Det må også være tid til, at danskere, der er vaccineret mod coronavirus, kan rejse ud i verden igen.

- Vi skal til at have Udenrigsministeriets rejsevejledning til at virke igen. Kig på det land for land, i stedet for bare at male det hele rødt. Hvis man er vaccineret som dansker, hvorfor skulle man så ikke have lov til at rejse ud?, siger han.

Udenrigsministeriet fraråder foreløbig alle rejser til hele verden indtil den 20. april.