Har været tøjforhandler i næsten fem årtier – men nu er det slut

Hans Ruby fra Ringkøbing havde planer om at gå på pension efter sin 70 års fødselsdag i begyndelsen af det nye år. Corona har dog fremrykket dén plan, og derfor har han sidste dag i butikken i slutningen af september.

I 47 år har Hans Ruby langet skjorter, bukser og slips over disken i butikken, han deler navn med.  Men om lidt er det slut.

- Det var svært at tage den beslutning, men da den først var taget, jamen så sænker du skuldrene og egentlig har det rigtig godt, og det har jeg nu. Jeg er total afklaret, siger Hans Ruby.

quoteJeg tror, at det tidsmæssigt og pengemæssigt var det bedste tidspunkt.

Hans Ruby, tøjforhandler, Ringkøbing

I 1972 havde han første dag i forretningen i gågaden i Ringkøbing. 22 år senere blev butikken hans egen, og sådan har det været siden da.

- Når du har været her så længe og både solgt konfirmationstøj til drengen og hans bryllupstøj og tøj til hans kobberbryllup og sølvbryllup, så kender du jo folk, siger Hans Ruby.

Til januar fylder Hans Ruby 70 år, og det har længe været mærkedagen, der skulle afslutte hans tid som tøjforhandler. På grund af hele coronasituationen, har han dog valgt at stoppe en halv år før - imens legen fortsat er god.

- Jeg tror, at det tidsmæssigt og pengemæssigt var det bedste tidspunkt, siger Hans Ruby, der ser frem til at få mere tid til sine børn, børnebørn og have.  

Intet savn til arbejdstid og løn

Mens andre af butikkerne i gågaden gennem tiden har skiftet ejer, udseende og størrelse, så har det altid været det samme, som har mødt kunderne, der er kommet hos Hans Ruby – selvfølgelig hvis man ser bort fra de skiftende kollektioner.

- Jeg kommer til at savne kunderne. Arbejdstid og løn. Nej. Men kunderne ja, siger Hans Ruby.

Det er ikke kun for Hans Ruby, at afskeden den 30. september er vemodig.

- Kunderne kommer ikke bare for at købe et stykke tøj. De kommer lige så meget for at få en snak og høre, hvordan det går, siger Jacob Muldkjær Rasmussen, der er købstadschef i Ringkøbing.

quoteJeg kommer til at savne kunderne. Arbejdstid og løn. Nej.

Hans Ruby, tøjforhandler, Ringkøbing

- Hvis man har haft en dårlig morgen eller et eller andet, så kan Hans’ smil gøre det ved mig, at okay, det bliver en god dag i dag, siger Else Hvidberg, der er butiksassistent i Ringkøbing.

Det har længe været et stort ønske, at butikken kunne sælges, men det har ikke været muligt. Derfor er det endnu uvist, hvad der i fremtiden vil være lokalerne i den gamle købstad.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.