75-årig nægter at gå i stå: Åbner ny butik

Marie Viisholm Henriksen har i 35 år stået bag disken i Maries Madbutik, og det er hun langt fra færdig med.

Hvis du ser en ældre kvinde, der render rundt og sætter borde op, fylder vare på hylder og finder pyntegenstande frem, så har du nok mødt 75-årige Marie Viisholm Henriksen.

Hun er nemlig lige nu i gang med at sætte de sidste ting på plads i sin nye butik i Ringkøbing. I 35 år har hun haft butikken Maries Madbutik et andet sted i byen, men nu trængte butikken til større lokaler.

quoteJeg kan slet ikke se mig selv som pensionist. Er det så ikke bedre at fortsætte og så ikke blive en sur, gammel mokke?

Marie Viisholm Henriksen

- Skal vi ikke tage 35 år mere? Skal vi ikke? Eller er det utopi? Ahh, det ville det nok være. Vi ser, hvad der sker, siger Marie Viisholm Henriksen.

Selvom mange jævnaldrende for længst har forladt arbejdsmarkedet, så er Marie Henriksen langt fra klar til at tage det samme valg. Derfor springer hun nu ud i et nyt eventyr, hvor hendes madbutik får dertilhørende café.

- Jeg kan slet ikke se mig selv som pensionist. Er det så ikke bedre at fortsætte og så ikke blive en sur, gammel mokke?, lyder det spørgende fra Marie Henriksen.

75-årig med på moden

Det er ikke kun lokalerne, som er anderledes, når Maries Madbutik igen åbner. Også udvalget af mad vil være anderledes.

For selvom man er 75 år, kan man godt følge med tiden. Derfor vil der fremover også være flere økologiske og vegetariske madvarer på hylderne.

Fødevarestyrelsen har netop været turen forbi Ringkøbing og har givet Maries butik grønt lys.

- Det blev en glad smiley. Den smiler lige så meget, som jeg selv kan gøre, siger Marie Henriksen.

Maries ”nye” Madbutik åbner på torsdag.

Marie Viisholm Henriksen er lige nu i gang med at lægge sidste hånd på sit seneste værk. 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.