Furfærgen var gratis for at undgå smitte - indtil kommunen opdagede det

Efter to uger med gratis overfart til Fur er det nu slut. Overfartslederen fjernede billetteringen for at undgå smitte, men så opdagede politikerne det.

Det er svært at komme i tanker om et område eller et erhverv, der ikke er påvirket af coronakrisen. Heller ikke øerne går fri, og derfor har man hos Fursund Færgeri foretaget nogle ændringer.

- For 14 dage siden tog jeg kontakt til Kim Hald, som er min leder ved Skive Kommune. For at beskytte både medarbejdere og passagerer ved færgen, aftalte jeg med ham, at vi suspenderede al billettering på færgen i en periode, siger Anne-Marie Mortensen, der er overfartsleder hos Fursund Færgeri.

Men efter to uger med fri færgeoverfart til og fra Fur viser det sig på et byrådsmøde, at der alligevel ikke var givet endegyldigt grønt lys til at droppe billetterne.

- Da finder politikerne så ud af, at de ikke var blevet orienteret om, at vi havde suspenderet billetteringen for 14 dage siden, og det var de fortørnede over, og de tog så den beslutning, at vi skal genoptage billetteringen, siger Anne-Marie Mortensen til TV MIDTVEST.

Allerede sidste år besluttede man hos kommunen, at der fra i dag - den 3. april - skulle være periode på en måned, hvor man gratis kunne sejle over Fursund.

quoteSom situationen var på det tidspunkt, kunne jeg simpelthen ikke forsvare, at mine medarbejdere og passagerer skulle udsættes for noget.

Anne-Marie Mortensen, Overfartsleder, Fursund Færgeri

Men det ser nu ud til at være droppet, efter den gratis periode, der ved et uheld fandt sted. Og det ærgrer overfartslederen.

- Der har været en kommunikationsbrist fra kommunens tekniske afdeling og op til teknisk direktør og borgmester, og det er selvfølgelig trist, men som situationen var på det tidspunkt, kunne jeg simpelthen ikke forsvare, at mine medarbejdere og passagerer skulle udsættes for noget, siger hun.

Billetteringen er altså tilbage hos Fursund Færgeri, selvom den situation, der i første omgang fik overfartsleder Anne-Marie Mortensen og Drifts- og Anlægschef Kim Hald til at fjerne prisen, ikke har ændret sig.

- Jeg synes, at med den trafikmængde vi har, er det lidt at spøge med både sikkerheden for ansatte og passagerer, når vi skal tage billetteringen op igen. Men nu gør vi det, når det er det, der er blevet besluttet, siger Anne-Marie Mortensen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.